ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Victor Gânsac, CEO SafeTech: Ne aşteptăm ca în cel mai scurt timp să venim cu rezultate palpabile pentru subsidiara din Marea Britanie

11.09.2023, 00:05 Autor: Eduard Ivanovici

♦ Deschiderea entităţii din Statele Unite, unul dintre principalele evenimente pentru companie în S1/2023.

Devenită operaţională la finele verii tre­cute, SafeTech UK, filiala din Regatul Unit a companiei de securitate cibernetică SafeTech Innovations (simbol bursier SAFE), ar putea veni la finele anului cu primele date privind veniturile, spune Victor Gânsac, CEO al societăţii listate la Bursa de Valori Bucureşti.

„Activitatea din entitatea britanică este foarte intensă, se lucrează pe toate planurile, comercial şi marketing... Ciclurile de vânzare în IT şi securitate nu sunt de câteva zile sau săptămâni, sunt perioade lungi de luni sau chiar ani. Ne aşteptăm ca în cel mai scurt timp să avem primele rezultate palpabile, adică venituri. Cu siguranţă, până la final de an, vom veni cu cifre pe această companie“, afirmă Victor Gânsac.

SafeTech Innovations afişează o capitalizare de 183 de milioane de lei, după ce acţiunile SAFE s-au depreciat cu 1,8% anul acesta, pe un rulaj de 31 de milioane de lei, crescând însă cu 4,2% în ultimele 12 luni, pe tranzacţii de 35,6 milioane de lei.

Compania a avut o cifră de afaceri de 13,5 milioane de lei la nivel individual în S1/2023, în creştere cu 26% faţă de perioada similară de anul trecut, şi un profit net de 3,9 milioane de lei, în urcare cu 49%. „Prin procente, a fost un prim semestru foarte bun, cu evenimente importante. Cel mai important a fost trecerea pe piaţa principală a Bursei. Un altul a constat în deschiderea entităţii din SUA“, adaugă CEO-ul, invitat la o recentă ediţie a ZF Deschiderea de Astăzi.

La nivel consolidat, unde sunt incluse rezultatele aferente entităţii din Marea Britanie, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 13,5 milioane de lei şi un profit net de 1,5 milioane de lei, scăderea profitului net fiind rezultatul investiţiilor realizate pentru demararea activităţii pe pieţele externe, spun oficialii SafeTech în raportul semestrial.

 


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent