ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Vlad Mihu, Arctic Stream: Început optimist de an. Transferul pe Piaţa Principală, pe agenda noastră

06.04.2023, 00:06 Autor: Eduard Ivanovici

Compania, evaluată în prezent la aproape 100 mil. lei.

Integratorul de infrastructură şi securitate IT Arctic Stream, listat pe piaţa AeRO a BVB sub simbolul AST, şi-a bugetat anul acesta venituri şi un profit în creştere cu peste 20% faţă de 2022.

De asemenea, compania are în derulare un program de răscumpărare de acţiuni care s-ar putea concretiza în implementarea unui stock option plan şi ia în calcul transferul pe Piaţa Reglementată a Bursei.

„Anul 2023 a debutat într-o manieră optimistă pentru noi. Am anunţat deja contracte semnificative cu finalizare în partea a doua a anului şi astfel vedem o potenţială creştere de peste 25% pentru acest an pe venituri. Pe partea de profit net am bugetat undeva la 8,5 milioane de lei, ceea ce ar însemna o creştere de 23% faţă de anul trecut şi practic o dublare a profitului din 2021“, spune Vlad Mihu, COO şi acţionar minoritar la Arctic Stream.

El adaugă că, anul acesta, societatea se va concentra asupra oportunităţilor repre­zentante de piaţa de transformare digitală, susţinute de finanţările prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi alte programe europene.

De la începutul lui 2023 încoace, acţiunile AST s-au apreciat cu 15%, pe fondul unor tranzacţii de două milioane de lei şi la o capitalizare de 96,5 milioane de lei, conform datelor BVB.

„În momentul de faţă avem în derulare un program de răscumpărare. Acesta probabil se va derula până la expirare sau până la atingerea plafonului de 100.000 de acţiuni care s-a aprobat în Adunarea Generală a Acţionarilor, afirmă Vlad Mihu.

„Programul rămâne până atunci cum am spus şi are ca obiective anularea de acţiuni sau răscumpărarea pentru stock option plan. Transferul pe Piaţa Principală este un subiect care se află pe agenda noastră, dar probabil se va întâmpla într-un viitor, să spunem, mediu.“

Reprezentantul Arctic Stream a fost invitat la ediţia din 5 aprilie a ZF Deschiderea de Astăzi, emisiune ce poate fi urmărită zilnic, de la 09:30, pe paginile de YouTube şi Facebook ale Ziarului Financiar şi zf.ro. Podcastul este transmis pe platforma Spotify.

 

 

Vlad Mihu, Arctic Stream: Au fost anumite contracte subsecvente aferente acelui contract-cadru de 35 mil. euro semnate anul trecut. Vor fi şi anul acesta contracte din acel acord şi el se va întinde şi în 2024.

 


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent