ZF Investiți in România

Horaţiu Damşa, Barleta: Eu nu văd prea roz viitorul. Noi ne lovim de problemele cele mai grele, lipsa forţei de muncă şi lipsa forţei de muncă calificată

02.11.2023, 19:04 Autor: Mircea Nica

Lipsa forţei de muncă, dar mai ales cea calificată este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă Barleta, susţine Horaţiu Damşa , acţionar Barleta, în cadrul Conferinţei ZF Investiţi în România, organizată în parteneriat cu CEC Bank, la Bacău.

“Eu nu văd prea roz viitorul. Cred că toţi sau majoritatea se lovesc de problemele de care se loveşte Barleta. Noi ne lovim de problemele cele mai grele, lipsa forţei de muncă şi lipsa forţei de muncă calificată. Statul nu face absolut nimic să gândească nişte şcoli de meserii”, a mai adăugat Horaţiu Damşa.

 

Ce a mai spus Horaţiu Damşa

♦ Este uşor să măreşti salariul minim pe economie, dar trebuie să te gândeşti că oare oamenii aceştia care merg cu o marjă foarte mică, pot suporta această creştere salarială ? Noi nu putem mări numai salariul minim pe economie pentru că la două sau trei măriri de acest gen o să ajungă la nivel de inginer.

♦ Noi suntem foarte nemulţumiţi pentru că am încercat să accesăm fonduri europene, iar o parte chiar dacă au fost aprobate, atât de greu au venit aprobările încât pentru implementare nu mai aveai timp să finalizezi proiectul. Faci tot felul de documente către minister îţi răspund după 5-6 luni când termenul de implementare, chiar dacă a fost prelungit, rămâne la acelaşi nivel. În felul acesta se pierd bani europeni pe care nu mai avem posibilitatea să îi accesăm

♦ Prin poziţia pe care o avem în centrul Moldovei, cu ajutorul celor care hotărăsc pe unde vor trece autostrăzile în România, Bacăul din punctul acesta de vedere are un atu extraordinar. Ar putea fi un hub logistic pentru toată Moldova, dar şi pentru viitoarele investiţii care se vor.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank