ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! David Evans, Optim Project Management: Ne aşteptăm la o creştere a preţurilor la rezidenţial de 5% în 2021

26.05.2021, 00:08 Autor: Bogdan Alecu

♦ Compania Optim Project Management, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa companiilor de management de proiect din ţară, se aşteaptă ca apartamentele noi să se scumpească cu circa 5% în acest an din cauza scumpirii materialelor de construcţii.

„În primul trimestru al aces­tui an am văzut o creştere în ceea ce priveşte costul oţe­lului, dar şi beton şi lemn. Tot ce ţine de costul structurii s-a scumpit. Unii dez­vol­tatori au cumpărat în avans materia­le­le pentru a stopa creşterea, dar este ceva ce s-a întâmplat. Creşte­rea a avut loc în ultimele trei luni, iar aceasta este de 10-15%. Impactul nu va fi unul la fel de mare în preţ de­oare­ce manopera are o pon­dere ri­dicată, iar aceasta nu s-a scumpit. Ne aştep­tăm la o scumpire de circa 5%“, a expli­cat David Evans, fondatorul şi directorul general al companiei.

Optim Project Management a fost de­sem­nată de către dezvoltatorul Central Resi­dence să gestioneze con­struc­ţia ansam­blului rezidenţial Presi­dent Residence, în calea Bucureşti din Craiova.

Optim Project Management coordo­nea­ză construirea a trei blocuri de aparta­men­te, toate cu un regim de înălţime de 10 etaje plus subsol şi cu un număr de 235 de apar­tamente pe aproximativ 28.000 mp. Serviciile Optim Project Management includ ma­nage­mentul proiectului, al cos­turilor şi contractelor şi dirigenţie de şantier.

„Noi avem circa 20 de proiecte de care ne ocupăm în România. mai sunt proiecte în Belgrad, în Serbia şi la Sofia. Suntem în Bu­cu­reşti, Timişoara, Cluj, Oradea, Con­stanţa, Cra­iova. Ne ocupăm de un ma­re proiect de retail în Timişoara, tot acolo avem şi un proiect de producţie pentru Con­tinental. Avem rezidenţial, dar şi bi­rouri. Unele pro­iec­te care erau în pro­iectare s-au oprit din cauza pandemiei, iar cele mai multe erau în in­dustria ospi­ta­lităţii, iar cei mai mulţi au oprit atunci şi au reluat acum pentru că vor să fie pregătiţi pentru perioada de după pan­demie. Transformarea din proiecte office în rezi­denţial a fost un trend chiar popular în ultimul an“, a spus David Evans.

President Residence este unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare pe noua pia­ţă rezidenţială din Craiova.

Compania Optim Project Management a mai anunţat la sfârşitul lunii aprilie că gestionează de asemenea procesul de renovare a hotelului Athénée Palace Hilton din Bucureşti, lucrare care a demarat la finalul anului trecut.

Renovarea actuală a hotelului istoric de lux se efectuează în două faze. Prima dintre aces­tea a demarat deja şi constă în reno­varea a 132 de camere şi a coridoarelor adia­cen­te din aripa de est, urmând conceptul de pro­iectare al firmei de design din Marea Brita­nie Alexander James Interiors.

Optim Project Management a fost înfi­inţată în 2009 în România de către David Evans şi oferă servicii de proiectare şi ingi­nerie, management de proiect şi de costuri, management al proiectării, soluţionare dispute, analize de întârzieri şi management al revendicărilor, dirigenţie de şantier, coordonare SSM şi audit tehnic, monitorizare pentru bănci şi investitori, evaluări şi certificări pentru clădirile verzi şi studii în domeniul energiei regenerabile. În prezent, compania şi-a extins serviciile în Europa de Sud-Est prin deschiderea a două birouri în Bulgaria şi, anul acesta, în Serbia.

Optim Project Management a deveni cea mai importantă companie de project management din ţară, având peste 200 de proiecte în portofoliu, cu suprafaţă totală de 4,3 mil. mp acoperind toate sectoarele industriei imobiliare - industrial, birouri, retail, HoReCa, divertisment, medical şi rezidenţial.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank