ZF Investiți in România

Investiţi în România! Ramona Ivan, director CEC Bank: Cel puţin 10-12% dintre cei care au aplicat pentru IMM Invest la noi sunt din zona de agricultură şi dezvoltare rurală

11.06.2020, 13:00 Autor: Alex Ciutacu

Unu din zece antreprenori români care au aplicat la CEC Bank în cadrul programului IMM Invest activează în sectorul de agricultură din România, a explicat Ramona Ivan, director, direcţia relaţii cu instituţii naţionale şi internaţionale, CEC Bank, în cadrul emisiunii. „Au fost fermieri care au aplicat pe IMM Invest. Cel puţin 10-12% dintre cei care au aplicat selectând CEC Bank sunt din zona de agricultură şi dezvoltare rurală.“, a declarat Ramona Ivan într-o intervenţie video în cadrul emisiunii.

Ea spune că fermierii pot primi consultanţa necesară de la CEC Bank în drumul spre finanţare, întrucât un proiect mic poate fi bancabil dacă este construit în mod sănătos. În acelaşi timp, băncile se specializează constant în relaţia cu fermierii, astfel încât finanţatorul să poată înţelege proiectele.

„Noi avem de învăţat foarte mult de la clienţii noştri pe zona de agricultură. Fără să înţelegi agricultura nu prea ai cum să o finanţezi. Noi avem avantajul ca bancă să ne uităm la toate companiile indiferent de mărime şi că experienţa cel puţin a ultimilor 15 ani ne-a arătat că o companie foarte mică poate creşte dacă primeşte suportul necesar la timp. Îmi amintesc de multe companii foarte mici din ultimii 25 de ani cu care am început să lucrez şi care acum sunt printre cele mai de succes. Să spunem aşa, ne place să finanţăm tot ce e bun şi face bine omului şi nu dăunează“, a spus Ramona Ivan.

Bancherul a atras atenţia asupra secetei ca principală problemă cu care se confruntă fermierii români.

„Mă gândeam ce a fost mai complicat pentru fermieri: seceta sau pandemia. Eu zic că seceta, în mod cert, şi aici cred că trebuie găsite soluţii rapid, imediate dar şi pe termen lung pentru că este ceva cu care cred că ne vom tot confrunta“, a adăugat ea.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank