ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Alexandru Mănăilă, SunLake: În 2023 clientul vrea să vadă ce cumpără pe piaţa imobiliară

09.06.2023, 00:06 Autor: Bogdan Alecu

Vânzârile de apartamente în 2023, an afectat atât de lipsa noilor proiecte imobiliare în Capitală dar şi de creşterea do­bânzilor, se realizează mai uşor atunci când dezvoltatorul a ridicat deja imobilul, explică Alexandru Mănăilă, managing partner, SunLake, care dezvoltă un proiect reziden­ţial în sectorul 2 al Capitalei.

„Acum ajută foarte mult vânzarea ca dez­voltatorul să aibă clădirea ridicată şi cum­părătorul să poată vedea ce cumpără. Este un aspect foarte important acum. Depinde mult şi de zonă - unele sunt supraaglomerate, altele sunt subdezvoltate. La noi spre exem­plu este o zonă mai aerisită. Peste 90% din a­parta­men­te sunt cumpărate cu resurse pro­prii şi nu am fost afectaţi de creşterea do­bân­zilor. Sunt cei care fac upgrade, tineri care vin în Bucu­reşti şi investitori“, a spus Ale­xandru Mănăilă în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF şi CEC Bank.

Park Properties, dezvoltatorul proiectu­lui SunLake Residence din Bucureşti, situat pe malul lacului Fundeni, a demarat lucrările fazei a doua a complexului rezidenţial, res­pectiv blocul B, de 12 etaje. Peste 90% din apartamentele blocului A au fost vândute în mai puţin de un an de la începerea lucrărilor, astfel că dezvoltatorul a decis să demareze con­strucţia blocului B, aceasta fiind a doua clădire a complexului, dintr-un total de trei, cât va avea, la finalizare, întreg proiectul rezi­denţial, potrivit dezvoltatorului.

„Primul bloc este antecontractat în pro­porţie de 90% şi avansuri încasate de 5 mil. euro. Faza a doua, al doilea bloc, a demarat anul acesta. Primul va fi gata anul acesta, iar al doilea în termen de doi ani. Avem două tipuri de cumpărători – investitori, care cum­pără pentru a închiria sau a revinde ulterior şi utilizatori finali, care cumpără pentru a lo­cui. În zona noastră sunt mulţi doctori şi an­tre­prenori. Sunt peste 4.000 de firme cu sediu social în proximitate. La aceştia se adaugă tinerii corporatişti care vor un upgrade de la un apartament dintr-un bloc construit în perioada comunistă, la unul modern“, a spus Alexandru Mănăilă.

Proiectul a fost demarat în martie 2022, iar suprafaţa totală, la finalizare va fi de circa 40.000 mp şi va avea, potrivit dezvoltatorului, o valoare de piaţă ce depăşeşte 40 milioane de euro. Complexul SunLake Residence este compus din două blocuri de 12 etaje si un bloc de 17 etaje, respectiv 308 apartamente şi peste 350 de locuri de parcare.

Mai multe detalii pe www.zfcorporate.ro

„Am construit în alte proiecte 150 de apartamente în zone centrale sau ultracentrale din Bucureşti şi aşa am realizat că dacă vrem să investim în funcţiuni comune, avem nevoie de un proiect mare, nu proiecte boutique cum construiam, cu 10-20 de apartamente. Am decis să construim un bloc de 17 etaje deoarece atunci când mergi pe înălţime poţi veni cu facilităţi suplimentare – mai mult spaţiu între blocuri, mai mult teren liber“, a spus Alexandru Mănăilă.

 

Alexandru MÂnÂilÂ, managing

partner, SunLake.

 


 

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank