ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Antreprenoarea Vera Maxim, fondatoarea Poem Caffe, investeşte peste 6 mil. lei într-o casă din centrul istoric al Brăilei, pentru o locaţie cu laborator, magazin şi zonă de HoReCa

14.09.2023, 00:06 Autor: Alex Ciutacu

♦ Casa din centrul istoric ar putea găzdui în viitor şi o şcoală de cofetărie ♦ Vera Maxim a lansat în 2022 şi brandul de ciocolată artizanală Poem Chocolat şi a deschis prima locaţie în Galaţi.

Antreprenoarea Vera Maxim se pregăteşte să finalizeze în primă­vara anului 2024 o investiţie de peste 6 milioane de lei, la care lucrează de câţiva ani, prin care a achiziţionat şi renovat o casă din centrul istoric al Brăilei, astfel încât să organizeze aici un laborator pentru bomboane arti­za­nale şi produse de cofetărie, un ma­gazin şi o zonă de HoReCa, după cum a explicat ea în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

„Este o clădire frumoasă la care lu­crăm de vreo şase ani. Am dat dru­mul în primăvara acestui an la labo­rator şi sperăm în primăvara anului viitor să dăm drumul şi la magazinul Poem Chocolat de acolo. Clădirea este superbă, dar mai avem ceva de lucru acolo“.

Investiţia s-a ridicat până acum la 6 milioane de lei, dar planurile antre­prenoarei nu se termină aici, întrucât etajul casei ar putea găzdui şi o şcoală de cofetărie.

„Va fi situată în centrul oraşului într-o zonă istorică, am cumpărat acum şase ani, am refăcut structura de rezistenţă şi am dat drumul anul acesta doar la laborator. (…) Con­cep­tul este diferit, va fi o locaţie în care poţi lua chiar şi un mic dejun mai interesant, vreau să facem puţin şi pâine artizanală şi croissante, dar ciocolata va fi vedeta“.

Povestea antreprenoarei Vera Ma­xim a început în urmă cu circa 17 ani când a vrut să deschidă o cofe­tărie în Brăila după finalizarea studii­lor la ASE Bucureşti. Însă odată a­jun­să în Brăila a realizat că nu va găsi cofe­tarii pe care îi caută şi a plecat în Europa la cursuri.

Ulterior, ea a deschis cofetăria cu o singură locaţie Poem Caffe, deve­nind în ultimele aproape două dece­nii unul dintre brandurile de refe­rin­ţă din Brăila. În 2022 a lansat brandul de ciocolată şi bomboane artizanale Poem Chocolat, deschizând prima locaţie la Galaţi.

„Am ieşit anul trecut pentru pri­ma dată în Galaţi, am lansat un alt tip de business, care se poate face de la distanţă. E mai greu cu prăjiturile la distanţă, de aceea ne axăm pe cioco­laterie. În Galaţi avem o insulă Poem Chocolat în mall. (...) Suntem încre­ză­tori şi sunt bucuroasă că am făcut asta pentru că nu ne cresc foarte mult costurile, dar încasările de acolo ne ajută să menţinem un trend ascen­dent în vânzări“.

După ce va finaliza investiţia din Brăila, Vera Maxim are în plan extinderea brandului Poem Chocolat pe modelul insulei din Galaţi. O altă mutare importantă pentru business este că fiica fondatoarei s-a alăturat companiei după finalizarea studiilor.

„După toate investiţia asta mare cred că doi ani vom sta puţin să ne revenim şi după aceea îmi doresc să extind, chiar îmi doresc. Este o investiţie pe care mi-o doresc de mult timp şi am planuri destul de mari acum că şi fiica mea este alături de mine, sper să reuşim să mergem mai departe“.

Cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la peste 8,3 mil. lei în 2022, în creştere cu 33% faţă de anul anterior, în timp ce profitul a ajuns la aproximativ 1,45 mil. lei. Numărul de angajaţi este de circa 47 de persoane.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank