ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Cosmina Maftei, Therapy Dent: Am investit aproape 500.000 de euro în clinică şi ne uităm spre extindere

18.12.2023, 09:30 Autor: Bogdan Alecu

Cosmina Maftei a deschis în acest an Therapy Dent, prima clinică de stomatologie cu psihoterapie, pen­tru cei care manifestă anxietate atunci când trebuie să meargă la medicul stomatolog, în urma unei investiţii de 400-500 de mii de euro.

„Suntem pe piaţă de 7 luni, iar investiţia este în jur de 400.000-500.000 euro, în toată apa­ratura spe­cializată. Aparatura ne ajută să facem tratamentele şi mai confor­tabile. Medicii noştri tratează de la simplele carii la extracţii şi alte intervenţii cu ajutorul laserului, ceea ce este mult mai simplu şi mai confortabil faţă de tratamentele clasice. Finanţarea a fost prin bancă. Există beneficii pentru medicii antreprenori. Clinica este situată în zona Dorobanţi-Floreasca. Cu siguranţă nu va fi singura clinică pentru că ne dorim ca tot mai mulţi pacienţi să poată beneficia de psihostomatologie. Vor mai fi (n.r. clinici) şi în Bucureşti şi în afara ţării, dar momentan vrem să ne con­solidăm poziţia în Bucureşti. Vrem să deschidem în Bucureşti, într-o zonă mai puţin centrală“, a spus Cosmina Maftei, fondatoarea Therapy Dent, în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF & CEC Bank.

Ea explică faptul că fiind medic stomatolog de 12 ani, în această perioadă s-a confruntat mereu cu frica de dentist a pacienţilor. Practic, frica de dentist este primul lucru la care trebuie să lucreze cu pacientul.

„Teama de dentist este foarte mare şi în acelaşi timp rata vizitelor la stomatolog în România este foarte scăzută - suntem pe ultimul loc în Europa la vizite şi la prevenţie. Şi atunci am încercat să creăm un alt concept cu care să schimbăm mentalitatea despre ce înseamnă stomatologie şi să relaxăm pacienţii. Alături de soţul meu, care este psihoterapeut şi are o experienţă vastă de 20 de ani în terapie, în special pe traumă, am creat acest concept de a ajuta românii să revină la stomatolog şi de a înlătura această fobie de a merge la stomatolog“, a explicat Cosmina Maftei.

Ea a subliniat că Therapy Dent se adresează atât copiilor cât şi adulţilor, iar pandemia a avut un efect negativ, pentru că mulţi au amânat şi mai mult vizita la stomatolog.

„E important să schimbăm mentalitatea de a merge la dentist doar când doare. Motivul principal pentru care românii nu merg la stomatolog este teama, care îi face să amâne tot mai mult rezolvarea problemelor. Şi atunci am adus şi conceptul de prevenţie, prin care le reamintim pacienţilor la 6 luni că este nevoie de un tratament. În plus, părinţii îşi aduc copiii la stomatolog şi astfel capătă şi ei încredere şi văd că nu mai este aşa rău cum era înainte şi încearcă şi ei tratamentele“, a spus medicul stomatolog.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank