ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Mircea Cotigă, Rock Holding: Ne bazăm pe turişti străini atunci când investim într-un hotel de 5 stele la Braşov

31.10.2023, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

Compania de dezvoltare imo­biliară Rock Development Holding va investi 70 mil. euro în dezvoltarea primului proiect hotelier de cinci stele din Poiana Braşov.

„Vorbim de două proiecte aici - un hotel de cinci stele şi un branded residence, operat de acelaşi brand internaţional. Noi suntem în nego­cieri cu astfel de nume şi vrem să aducem un operator de top. Targetul nostru este să avem 70.000 de turişti găzduiţi în facilităţile noastre, iar dintre aceştia 50% sau peste să fie turişti străini. Ne bazăm pe aeroport. Investiţiile în infrastructură vor da roade“, a spus a declarat Mircea Cotigă, CEO Rock Development Holding în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF şi CEC Bank

Noul proiect va fi format dintr-un hotel cu 120 de camere şi o compo­nentă de „hotel branded residences“, cu 75 de unităţi. Reşedinţele de tip „branded residence“ sunt locuinţe unicate de lux, concepute, dezvoltate, mobilate şi echipate conform standar­delor unui operator hotelier interna­ţional de top sau a unei mărci de top la nivel mondial din industria luxului.

Diferenţa faţă de un apartament de lux standard constă în multitu­di­nea de servicii la care proprietarii au acces 24 de ore din 24 - spre exemplu întreţinerea locuinţei, servicii de room service, acces la centrul SPA şi la cel wellness, restaurante specia­lizate din hotel şi servicii de concierge.

„România are un mare potenţial turistic pe care noi ca ţară nu am ştiut să-l exploatăm corespunzător. În Braşov spre exemplu, locurile de ca­zare la nivel de cinci stele înregis­trea­ză un deficit major. Avem un număr important de turişti cu nevoi care includ acomodarea în hoteluri de cinci stele. Am analizat această piaţă şi am decis că există un deficit în zonă“, a spus Mircea Cotigă.

Managementul companiei care dezvoltă proiectul este asigurat de către Mircea Cotigă, un fost bancher cu o experienţă de peste 15 ani pe piaţa bancară locală, ex CEO al UniCredit Leasing, cu suportul lui Mircea Drăghici, managing partner la Est Hospitality, unul dintre cei mai experimentaţi consultanţi din indus­tria ospitalităţii, cu o experienţă de pes­te 20 de ani pe piaţa de profil, pri­mul român absolvent al programului MBA de la Ecole Hôtelière de Lau­sanne (2007), cea mai prestigioasă universitate de profil din lume.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank