ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Octavian Fanea, CEO Kadra: Încep să apară investiţii în calitatea aerului, dar în special în sectorul privat

22.09.2022, 00:06 Autor: Bogdan Alecu

KADRA, furnizor de soluţii integrate de automatizare şi management al accesului, mizează pe comercializarea de sisteme care permit un aport automat de aer proaspăt în spaţii aglomerate, aşa cum sunt şcolile sau spitalele.

„Noi mizăm pe ventilaţia naturală şi lucrăm în domeniu de peste 20 de ani. Istoria Kadra are aproape 30 de ani în domeniul căilor de acces iar de 20 de ani suntem interesaţi de ventilaţia naturală în spaţii unde oameni îşi desfăşoară activitatea – birouri, spaţii de producţie, spitale şi şcoli“, a spus Octavian Fanea, CEO Kadra.

El a subliniat că zona de investiţii pentru ventilaţie naturală a fost gestionată în special cân a venit vorba de birouri şi centre comerciale.

„Nevoia este evidentă, însă proiectele care vizau modernizarea şcolilor se concentrau pe lucruri simple – schimbări de uşi, să se zugrăvească sau să se renoveze toaletele. Noi promovăm acum ideea de ventilaţie naturală la şcoală. Suntem integratori de soluţii de acces. Noi gestionăm accesul aerul şi persoanelor şi vehiculelor. Există senzori de dioxid de carbon care mai departe activează deschiderea unor ferestre. Senzorii ţin cont şi de condiţiile meteo din exterior“, a spus CEO-ul.

Creşterea eficienţei energetice a clădirilor reprezintă una dintre măsurile cu beneficii pe termen lung asupra con­su­ma­to­rilor de energie, asigurând nu doar un necesar mai mic de energie, ci şi un confort sporit. O clădire renovată sau construită la standarde nZEB („nearly zero energy building“) va consuma semnificativ mai puţină energie decât o una obişnuită, având un necesar ce poate fi de peste două ori mai mic.

Eficientizarea energetică a clădirilor este esenţială pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

„În şcoli publice foarte puţine sisteme am instalat şi unde am instalat de obicei am mers pe sisteme pe buton, fără centrale inteligente, senzori de temperatură sau CO2. Am mai instalat în spitale private, nu de stat, unde modernizarea vizează probleme de bază. Aportul de aer proaspăt este foarte important, calitatea aerului nu se menţine doar prin filtrare. De partea cealaltă, explozia preţurilor din construcţii pun pe hold unele investiţii“, a spus Octavian Fanea.

Cu o experienţă de 29 de ani, KADRA este singura companie din România care oferă soluţii tehnice integrate de inginerie şi management al căilor de acces precum soluţii de automatizare a uşilor, porţilor şi ferestrelor, de managementul parcărilor (Parkomatic) sau de sisteme automate de evacuare a fumului.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank