ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Primarul Zoltán Soós, Târgu-Mureş: Infrastructura aduce investitori. Autostrada spre Cluj a generat noi cereri

18.05.2023, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

Dezvoltarea infrastructurii rutiere atrage atenţia investitorilor şi pune noi oraşe pe radarul acestora, a explicat Zoltán Soós, primarul municipiului Târgu-Mureş.

„Autostrada spre Cluj a atras o serie de investitori şi transformă viaţa de zi cu zi a ora­şului. Interesul companiilor din România dar şi din afară a crescut. Tronsonul lipsă din auto­strada spre Cluj este deja în construcţie şi până la finalul anului va fi gata. Vom fi co­nec­taţi pe autostradă de Cluj, Alba Iulia, Deva, până la Arad şi Ungaria. Astfel Târgu-Mureş se co­nec­tează la reţeaua europeană de autostrăzi. Aşa am atras în Mureş şi pro­iectul Mureş City Logistics. De asemenea, tot lângă Târgu-Mureş la Ungheni, a fost con­struită baza logistică pentru Hell - băuturi energizante şi răcori­toare, cu 18 mil. euro investiţie şi care va de­servi piaţa locală. Un lot de teren va fi conce­sionat pentru o fabrică de medicamente tot în Mureş“, a spus Zoltán Soós.

Cea mai recentă investiţie din proxi­mita­tea oraşului este Mureş City Logistics, un pro­iect construit de Global Vision şi Glo­balworth la mai puţin de un kilometru de Târgu-Mureş şi la câteva sute de metri de nodul rutier care marchează intrarea în oraş a autostrăzii Cluj-Târgu-Mureş.

FrieslandCampina a contractat primii 4.500 de metri pătraţi pentru componenta de depozitare, olandezii având în Târgu-Mureş şi o fabrică unde au extins capacitatea de producţie.

FrieslandCampina este primul asociat în proiectul Mureş City Logistics, dezvoltat de Global Vision în parteneriat cu Globalworth, contractând un sfert din clădirea nou con­struită. În cei 4.500 de metri pătraţi a fost implementată o soluţie de tip „built-to-suit“. Spaţiul face parte dintr-un proiect de dezvol­tare de tip single roof, cu o suprafaţă totală de 18.000 de metri pătraţi. Proiectul de tip city logistics este situat într-o zonă strategică, în apropierea oraşului Târgu-Mureş.

Târgu-Mureş devine, astfel, unul dintre punctele cheie de pe harta planurilor de ex­tindere a proiectelor logistice şi industriale.

„Investiţiile private ne aduc venituri su­plimentare şi ne dau un sentiment de stabi­litate. În ultimii trei ani şi jumătate bugetul oraşului a crescut cu 200 mil. lei, de la 318 mil. lei la 508 mil. lei anul trecut. Asta ne ajută şi pentru dezvoltările proprii, să avem o bază solidă şi să investim în lucrări care vor genera alte venituri pentru munici­palitate“, a spus primarul.

Mai mult, Târgu-Mureş a atras şi inves­tiţii din partea CTP, cel mai mare proprietar şi dezvoltator de spaţii logistice şi industriale, care a cumpărat de la Mobexpert proiectul de lângă aeroport.

„În principiu dezvoltarea infrastructurii oriunde în ţară duce la apariţia unor noi in­ves­titori. La fel şi la Târgu-Mureş. Noi avem investiţii şi pe infrastructura oraşului - în iarnă cel târziu demarăm construcţia centurii ocoli­toare a oraşului“, a explicat Zoltán Soós.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank