ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Răzvan Popa, Alusystem: Dezvoltatorii se concentrează pe rezidenţial, însă sunt semnale şi dinspre zona de birouri

02.11.2021, 00:06 Autor: Bogdan Alecu

Dezvoltatorii au reluat pla­nu­rile cu privire la noi clădiri de birouri, însă nu toţi, iar o parte dintre aceştia încă aşteaptă autorizaţii.

„Există şi activitate pe zona de birouri. Am semnat recent cu cei de la Forte Partners pentru faza a doua de la U Center, încheiem pro­iectul Miro, birourile dez­vol­tate de Speedwell pe DN1 unde vor avea sediul cei de la KPMG. La Cluj vom echipa o nouă clă­dire de birouri pentru Bosch. Sunt sem­nale mai timide, dar sunt semnale şi din pia­ţa de office, dar nu su­fi­cient având în ve­dere creş­terea com­pa­niilor de faţade. Când avem cu cine, nu avem ce şi când nu vom mai avea cu ce, vom avea pro­iecte“, a spus Răzvan Popa, direc­torul executiv al Alu­sys­tem. Alusys­tem procesează profiluri de aluminiu pe care le cumpără din Belgia, Olanda, Franţa, le echipează cu fero­nerie, achiziţionează geamul termopan şi le asamblează pe şantier.

Proiectul office U Center, o investiţie estimată la 200 mil. euro, va avea un regim de înălţime 2S plus P plus 8 etaje pentru prima fază a proiectului, o suprafaţă totală închiriabilă de 63.000 de metri pătraţi şi va fi dezvoltat în două faze. A treia fază implică te­renul achiziţionat de la Adesgo, „lipit“ de cel unde sunt pro­iectate primele două faze ale U Center.

Pandemia alături de munca de acasă au de­ter­mi­nat oamenii să in­ves­tească mai mult în pro­priile locuinţe, iar su­pra­faţa vitrată mai mare a câştigat teren.

„Există o nouă paradigmă după pandemie care a determinat oamenii să opteze pentru spaţii locative mai mari, care să le ofere mai mult decât un dormitor. Am început să muncim în apartament, să avem activităţi de tip şcoală online. Dacă zona de office nu se mai dezvoltă, investitorii s-au reorientat către rezidenţial iar consumatorii apreciază acum spaţiul construit într-un mod diferit. Vorbim de o creştere venită din cerere iar oferta s-a adaptat. Am livrat şi către Art City şi urmează să livrăm şi către Prime Kapital, către proiectul Avalon Estate din Pipera“, a explicat Răzvan Popa.

Alusystem, liderul pieţei de faţade şi soluţii de anvelopare pentru clădiri, îşi consolidează portofoliul pe segmentul rezidenţial cu două dintre cele mai recente proiecte ale dezvoltatorului One United Properties: One Modrogan şi One Peninsula. Compania a fost contractată pentru execuţia proiectelor de faţade ale ansamblurilor, care se ridică la o valoare de peste 12 milioane de euro.

„Livrăm acum către două noi proiecte dezvoltate de One United, One Peninsula şi One Modrogan, investiţii de peste 12 mil. euro. avem faţade cu tâmplărie din aluminiu, faţade placate cu piatră naturală“, a spus Răzvan Popa.

Alusystem, parte a grupului Bog’Art, este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa proiectării şi execuţiei faţadelor şi pereţilor cortină, cu afaceri în valoare de 21 milioane de euro estimate pentru 2021.

Compania este specializată în construcţii office, industriale şi comerciale, iar recent şi-a diversificat activitatea în domeniul rezidenţial, pentru a răspunde nevoii de calitate superioară în zona de tâmplărie din aluminiu.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank