ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Un proiect ZF şi CEC Bank. Neculai Ciulu, Mandachi Hotel & Spa: Mizăm pe creştere în 2023 şi 2024

23.11.2023, 00:06 Autor: Bogdan Alecu

Mandachi Hotel & Spa, primul hotel din România care integrează mai multe concepte francizabile, raportează rezul­tate în creştere în acest an. Complexul hotelier de patru stele din Suceava a anunţat pentru primele nouă luni din 2023 o majorare a cifrei de afaceri de 17,5%, precum şi a profitului de exploatare cu 32%. Rezultatele au fost susţi­nute de creşterea numărului de camere vândute (7%) şi de oaspeţi cazaţi (8%). O contri­buţie importantă a avut însă şi departamentul de evenimente şi evenimente corporate, care a înregistrat un plus  de 50% a numărului de participanţi.

„Mandachi Hotel & Spa ca una dintre cele 40 de mărci deţinute de Ştefan Mandachi atrage turişti. Toate sunt externalizate în sistem de franciză pentru că şi-a dorit să iasă din operaţional şi să se concentreze pe educaţie antreprenorială, a externalizat managementul dar a păstrat marca şi imobilele“, a spus Neculai Ciulu, director general Mandachi Hotel & Spa în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF şi CEC Bank.

El a explicat faptul că sistemul de strategie de branding vine în condiţiile în care Ştefan Mandachi doreşte să francizeze conceptul. „Salonul de evenimente compus din două săli. Aici găseşte partea tehnică cât şi de management a conceptului. Prin conceptul Regatto livrăm totul de la A la Z. Acum per total, businessul la 9 luni a evoluat precum estimam, cu o mică deviere“, a spus Neculai Ciulu.

Rezultatele în creştere şi noutăţile anunţate de Mandachi Hotel & Spa survin la şase luni după schimbarea managementului complexului. Ştefan Mandachi a ieşit din business-urile din domeniul HoReCa pentru a se concentra pe zona de educaţie online şi activităţi umanitare. În vara anului 2023, el a lansat Franchise Generator, primul program de mentorat pentru antreprenorii români care vor să-şi transforme afacerea într-un lanţ de francize.

Mandachi Hotel & Spa a fost inaugurat în 2018, în urma unei investiţii de aproximativ opt milioane de euro. Complexul hotelier are o capacitate de cazare de 90 de camere, pentru care a obţinut clasificarea de patru stele şi şase apartamente de lux, certificate cu cinci stele.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank