ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Un proiect ZF şi CEC Bank. Romeo Ghica, Hercesa România: Vrem să investim şi în sectorul logistic, iar în Ghencea potenţialul este să construim 4.500 de apartamente

30.11.2023, 00:06 Autor: Bogdan Alecu

Hercesa România, unul dintre cei mai experimentaţi dezvoltatori de pe piaţa locală, care a început dezvoltarea proiectului Vivenda din partea de est a Capitalei înainte de criza din 2008, vrea să îşi diversifice por­to­foliul de proiecte imobiliare dincolo de rezi­den­ţial şi hoteluri şi să crească pe industrial.

„Hercesa continuă. Dacă core businessul a fost dezvoltarea rezidenţială, am mizat şi pe alte sectoare – am reabilitat Hotelul Cişmi­giu, investigăm orientarea spre sectorul logis­tic şi industrial, care într-un viitor apropiat ar putea să devină parte a businessului din România, cum este cazul în alte ţări euro­pene. Mizăm pe achiziţia de terenuri şi dez­voltarea ulterioară cu partenerii noştri a unor parcuri logistice care să deservească sectorul industrial“, a spus Romeo Ghica, manager de operaţiuni al Hercesa România, în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF şi CEC Bank.

Hercesa România dezvoltă în prezent două proiecte rezidenţiale în Bucureşti, Vivenda Residencias, în zona de est a Bucu­reştiului şi Stellaris Residencias, în vestul Capitalei.

Hercesa România, parte a Hercesa International, a anunţat cu ocazia demarării vânzărilor la ultima fază a proiectului Vivenda Residencias, că a depăşit borna de 1.000 de locuinţe tranzacţionate în România.

„Planul pentru Vivenda Residencias era să construim 1.400 de apartamente. Am reuşit să livrăm peste 1.000 de apartamente şi mai sunt aproape 400 de construit şi livrat – unele sunt în faza de execuţie, altele în faza de autorizare. Începem să vedem luminiţa de la capătul tunelului. Iniţial proiectul era gân­dit în cinci faze, dar au fost segmentate supli­men­tar pentru a răspunde mai bine cerin­ţelor. În medie suntem la 200 de aparta­men­te la trei ani, iar planificarea este influenţată de piaţă“, a spus Romeo Ghica.

În prezent, Hercesa România constru­ieşte în Vivenda blocul L, un concept cu doar două apartamente pe etaj, situat lângă super­marketul Lidl. Blocul L are termen de finali­zare septembrie 2024 şi cuprinde 80 de apar­ta­mente cu 3 şi 4 camere, cu suprafeţe utile totale cuprinse între 82 mp şi 115 mp şi pre­ţuri începând de la 135.800 de euro plus TVA.

Blocul D, prima etapă a ultimei faze a Vivenda Residencias, presupune o investiţie de peste 9 milioane de euro, are ca termen de finalizare septembrie 2025 şi va cuprinde 73 de apartamente din totalul de aprope 400 de unităţi care vor fi dezvoltate. Lu­cră­rile de con­strucţii vor fi demarate în 2024, iar ter­me­nul de finalizare a Blocului D este luna sep­tembrie 2025. Sunt disponibile spre vân­zare două tipuri de apartamente cu două ca­mere (40% din total) şi două tipuri de locuin­ţe cu trei camere (40% din total), precum şi unităţi cu patru camere.

Preţurile pornesc de la 88.400 de euro plus TVA. La momentul livrării tuturor locuinţelor din ultima fază, proiectul Hercesa din estul Bucureştiului va avea 1.400 de apartamente.

„În anul 2023, marcat de un context economic dificil, am continuat dezvoltarea Vivenda şi am demarat lucrările de construcţie la prima fază a Stellaris. Este un semn al încrederii noastre în piaţa rezidenţială din Bucureşti“, a declarat Romeo Ghica, manager de operaţiuni al Hercesa România. „Deşi la începutul anului estimările noastre erau pesimiste, scăderea şi stabilizarea inflaţiei şi dobânzilor au stimulat achiziţia de apartamente, ceea ce a însemnat, pentru noi, un volum de vânzări cu peste 30% faţă de aşteptări“, a adăugat Romeo Ghica.

Stellaris Residencias este localizat lângă stadionul Steaua şi este al doilea proiect rezidenţial de anvergură dezvoltat de Hercesa România în Bucureşti, după Vivenda Residencias. Destinat segmentului mediu al pieţei rezidenţiale, va cuprinde un total de 4.500 de apartamente. Prima fază a Stellaris Residencias presupune o investiţie de 59 de milioane de euro, va fi construită în patru etape şi va cuprinde 482 de apartamente. Lucrările la prima etapă a primei faze a Stellaris, care va cuprinde 129 de apartamente din care peste 30% au fost deja vândute, au fost demarate în luna iunie 2023 şi avansează conform graficului, structura de rezistenţă fiind deja executată în prorporţie de 25%. Termenul de finalizare al primei etape este sfârşitul anului 2024, o parte dintre apartamentele disponibile spre vânzare calificându-se încă pentru un TVA minim de 5%, dacă promisiunea de vânzare este semnată până la finalul acestui an.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank