ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Valentin Badea, Young Steaua Academy: Avem în proiect o investiţie de cel puţin 1,5 mil. euro într-o bază sportivă în Alexandria

07.12.2022, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

Valentin Badea, fostul jucător de fotbal de la Steaua Bucureşti, vrea să demareze în 2023 construcţia unei baze sportive în Alexandria cu ajutorul fondurilor europene.

„Acum pasul următor este investiţia într-o bază sportivă. În septembrie am obţinut autorizaţia de construire pe un teren concesionat pe 49 de ani şi este un proiect unde se poate juca şi în Liga a II-a, de 60x40 de metri pentru şase plus unu, două terenuri de patru plus unu şi două terenuri de cinci plus unu, 40x20 de metri acoperite, similare cu cele de la şcoli. Proiectul va include vestiare, hotel, sală de mese, de recuperare. Investiţia ar porni de la 1,5 mil. euro, dar având în vedere evoluţia preţurilor materialelor de construcţii poate ajunge şi la 3-4 mil. euro în funcţie de finanţare. Vom accesa fonduri europene deoarece este un proiect mare pe care nu îl pot susţine singur. În primul trimestru al anului viitor ne aşteptăm să demareze proiectele de finanţare pentru activităţi sportive”, a spus Valentin Badea în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF şi CEC Bank.

Tot mai mulţi foşti fotbalişti au investit în academii de fotbal, însă acestea au nevoie de finanţări pentru a continua proiectele. Cea mai importantă este cea a lui Gheorghe Hagi de la Constanţa.

„De când m-am retras din fotbal în 2012 am încercat o activitate de impresariat, nu a mers şi am investit într-o academie de fotbal după exemplul altor foşti fotbalişti şi acum îmi place ce fac. Am 300 de copii la academie în tot judeţul din care 200 în Alexandria şi restul din jurul Alexandriei. Mai avem şi 10 antrenori cu experienţă în fotbal. Activitatea a început în 2015 şi am crescut de la an la an pentru că am şi investit în infrastructura aferentă. Avem două stadioa­ne cu nocturnă”, a declarat Valentin Badea.

Proiectul ar trebui să demareze cu amenajarea terenurilor de fotbal şi cu vestiarele aferente, iar în etapa a doua ar trebui construit hotelul pentru jucători.

„Acum avem echipe de avansaţi, echipe de iniţiere, sunt copii care vin de când aveau cinci ani şi acum au 12. De la noi au plecat copii la FC Argeş la juniori, la UTA Arad, în Bucureşti. M-am gândit şi la propria echipă de fotbal, dar momentan nu dispun de fondurile necesare. Mulţi copii pleacă şi se pierd din păcate, motiv pentru care noi vizăm un parteneriat cu echipa de liga a III-a din Alexandria”, a spus fostul fotbalist.

El explică faptul că România ar trebui să investească mai mult în sport şi să urmeze exemplul Ungariei, care nu numai că investeşte în Ungaria, dar investeşte peste tot unde sunt minorităţi maghiare, inclusiv în România.

„În România sunt foarte puţini copii care îşi permit şi vor să mănânce corect pentru a fi pregătiţi pentru fotbal. Nu suntem la nivelul ţărilor din vest. Ungaria poate fi un exemplu pentru noi deoarece ei nu numai că investesc la ei, dar investesc şi la noi. Acum sunt academii foarte bune la Miercurea Ciuc, la Sf. Gheorghe unde s-a investit în infrastructură”, a subliniat Valentin Badea.

 

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank