ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Cosmin Savu-Cristescu, Redport: Lângă Petrom City se dezvoltă un minioraş pe 7 hectare, cu 2.000 de locuinţe, retail şi servicii medicale. A doua fază a proiectului este în construcţie şi va include 130 de apartamente în urma unor investiţii de 12,5 milioane de euro

18.02.2022, 00:07 Autor: Bogdan Alecu

♦ The Level Apartments este un proiect rezidenţial premium amplasat în nordul Bucureştiului, în zona Străuleşti - Petrom City.

Redport Capital, dezvolta­torul proiectului The Level Apartments, a achiziţionat recent alături de Mobexpert un teren cu o suprafaţă de 44.000 de metri pătraţi vizavi de Petrom City, sediul central al OMV Petrom.

„Zona Străuleşti - Petrom City se va transforma într-un pol rezidenţial al Bucu­reştiului şi noi avem avantajul de a fi pariat primii pe această zonă, prin dezvoltarea şi finalizarea fazei 1 a proiectului The Level. Continuăm cu dezvoltarea actuală a fazei a doua şi cu achiziţia de terenuri pentru un pipeline generos. Vom continua să identificăm oportunităţi de business inte­resante“, a declarat Cosmin Savu-Cristescu, managing director şi acţionar majoritar al grupului Redport în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! realizată de ZF&CEC Bank.

The Level Apartments este un proiect rezidenţial premium amplasat în nordul Bucureştiului, în zona Străuleşti - Petrom City. A doua fază a proiectului este în construcţie şi va include 130 de aparta­mente, rezultate în urma unor investiţii de 12,5 mil. euro. Faza întâi a proiectului, însumând 45 de apartamente, a fost vândută integral şi livrată în 2020 în urma unei investiţii de 3,5 milioane de euro.

„Proiectul pe care îl dezvoltăm la Petrom City este un minioraş, pe o suprafaţă de 7 hectare, 250.000-300.000 mp construiţi, peste 2.000 de unităţi rezidenţiale, zeci de mii de metri pătraţi de retail, servicii medicale. Deja vorbim de un oraş într-un oraş. Ne-ar bucura dacă s-ar dezvolta un alt proiect în proximitate, zona s-ar redefini altfel“, a explicat dezvolta­torul.

Grupul Redport a fost fondat în 2016 şi reprezintă un grup de companii specializate în construcţii, investiţii, dezvoltare şi management de proiecte imobiliare.

„În sectorul 1 vedem de ani buni această zonă încă nedezvoltată, deşi este foarte aproape de Piaţa Presei, de Romexpo. Toată zona de nord, tot sectorul 1, atrage tot mai mulţi oameni. La sfârşitul crizei din 2009, zona Pieţei Presei a devenit un punct fierbinte de dezvoltare. Această zonă traversată de şoseaua Străuleşti era viitorul punct fierbinte“, a explicat Cosmin Savu-Cristescu.

În acest context, terenurile mari din zonă au fost tranzacţionate deja, de la câ­teva mii de metri pătraţi la zeci de hectare. „Noi am pariat pe ea încă din 2017-2018, când am pornit prima dezvoltare. Am început cu un proiect mai mic, de 6.000 mp construiţi, cu 45 de unităţi, doar de rezidenţial. Acesta a vândut integral înainte de finalizare. După finalizarea primei faze a proiectului Level, am continuat cu a doua. Aceasta cuprinde o clădire de trei ori mai mare, vorbim de 18.000 mp, cu 130 de uni­tăţi şi 1.000 mp de spaţii de co-working şi re­tail la parter. Am terminat structura şi lu­crăm la anvelopare, iar din martie discu­tăm cu operatorii de co-working pentru pro­iect“, a explicat directorul de la Redport.

El a subliniat că după mai mulţi ani în care zona Dămăroaia a fost considerată una pentru depozite sau una office, odată cu dezvoltarea Petrom City, noile dezvoltări rezidenţiale o transformă într-una de locuit, cu mai multe componente, inclusiv servicii medicale şi şcoli, dar şi cu elemente de entertainment. „Am semnat un contract pentru masterplanul zonei cu compania Design International din Marea Britanie. Spre final de martie venim cu propunerile de masterplan şi design. Bugetul de investiţii este de 12,5 mil. euro, din care 2 mil. euro sunt investiţii suplimentare pentru a respecta standardul nZEB de reducere a emisiilor în construcţii, deşi proiectul a fost autorizat înainte ca acesta să intre în vigoare. După ce vom aşeza pe parcurs acest proiect la care lucrăm, ne vom uita şi la alte proiecte. Bucureştiul este un oraş suficient de mare pentru a ne asigura oportunităţi de dezvoltare“, a explicat dezvoltatorul.

 

Jumătate din apartamentele din faza a doua, vândute cu un an înainte de finalizare

The Level Apartments a vândut 50% din apartamentele incluse în faza a doua cu un an înainte de finalizarea acesteia. Faza a doua a proiectului va include la finalizare 130 de apartamente, 150 de locuri de parcare şi 1.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale, în urma unor investiţii de 12,5 mil. euro. Faza întâi a The Level Apartments a fost finalizată şi livrată integral clienţilor în 2020 în urma unor investiţii de 3,5 mil. euro.

„Faza a doua a proiectului se va livra cu 100% din apartamente vândute, ţinând cont de rezultatul actual. Zona Petrom City trece printr-o efervescenţă imobiliară, cu peste 500 de apartamente în construcţie şi planuri pentru câteva mii de unităţi rezidenţiale“, a declarat Tiberiu Stănculete, vicepreşedinte al SVN România, consultantul imobiliar şi agentul exclusiv al proiectului rezidenţial The Level. Zona în care este amplasat The Level Apartments este în plină expansiune, dezvoltatorul luând în calcul acest aspect şi dezvoltând proiectul retras faţă de profilul stradal. Astfel, şoseaua va putea fi extinsă la patru benzi de circulaţie, cu trotuare largi şi spaţii verzi de aliniament generoase.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank