ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Un proiect ZF&CEC Bank. George Barbu, ABN Systems International: Clienţii doresc mai mult confort acasă şi investesc în sisteme smart home. Produsele smart home pot fi programate să regleze consumul pe baza unor scenarii

28.11.2022, 00:06 Autor: Bogdan Alecu

ABN Systems International, unul dintre jucătorii de pe piaţa de accesorii telecom din România, a înregistrat o creştere de 76% a vânzărilor pentru categoria de produse smart home, realizate sub brandul Tellur, în primele nouă luni din 2022.

„Nu suntem legaţi de vânzările de apartamente noi. Este greu de estimat cum vor evolua vânzările în următorul an, dar pentru dispozitivele smart home ne aşteptăm la o creştere. La nouă luni avem un plus de peste 70%. Creşterea a fost susţinută şi de pandemie, de faptul că stăm mai mult acasă şi vrem să investim în confort“, a explicat George Barbu, CEO al ABN Systems Interna­tional, în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF&CEC Bank.

Evoluţia vânzărilor reflectă, pe de-o parte, interesul sporit pentru soluţiile „smart“ de reducere a consumului de energie, manifestat în România şi în alte peste 30 de ţări unde ABN Systems comercializează gama Tellur Smart Home, pe fondul creşterii preţurilor la energie. Pe de altă parte, tendinţa se înscrie în evoluţia ascendentă a pieţei smart home la nivel mondial.

Pentru anul 2022, valoarea pieţei mondiale de produse smart home este aşteptată să ajungă la 115,70 miliarde de dolari, în 2026, potrivit datelor agregate de Statista în analiza Technology Market Outlook, în timp ce piaţa va atinge valoarea de 195,20 mi­liarde de dolari. În acel an, numărul de locuinţe „smart“ este anticipat să ajungă la 573,7 milioane în toată lumea.

Acest trend crescător al pieţei smart home este susţinut de faptul că produsele au preţuri tot mai accesibile, dar şi de o aplicabi­litate imediată în contextul creşterilor preţurilor la energie: permit reducerea consumului atunci când dispozitivele electronice nu sunt în funcţiune.

Potrivit reprezentanţilor ABN System International, pentru a obţine eliminarea risipei de energie şi a unor cheltuieli inutile, produsele Smart Home pot fi programate să regleze consumul pe baza unor scenarii precum:

Pentru un apartament de doua camere, costul mediu al unor dispozitive de smart home ajung la circa 200 de euro şi pot fi controlate printr-o aplicaţie.

„Ne bucurăm să vedem că, atât din motive care ţin de reducerea cheltuielilor, cât şi pentru a elimina impactul asupra mediului a risipei de energie, tot mai mulţi oameni apelează la produsele Tellur Smart. Estimări internaţionale arată că dispozitivele electrocasnice şi electronice aflate în modul stand-by consumă între 5 şi 10% din energia anuală a unei locuinţe, numită şi ‘energie vampir’ sau ‘energie fantomă’, iar reglarea consumului ne poate scăpa de aceşti ‘duşmani’ invizibili. Acesta este un prim pas în universul Smart Home, dar sunt convins că, ulterior, fiecare utilizator descoperă şi alte beneficii ale unor dispozitive interconectate şi coordonate cu uşurinţă“, a spus George Barbu.

În topul vânzărilor din gama Tellur Smart se află termostatul, senzorul de inundaţie şi prizele.

 

 

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank