Softul se află acum în teste la câteva clinici private şi un spital public din România.
Start-up-uL local MediNav, care dezvoltă un asistent virtual pentru medici, are nevoie de o finanţare de 100.000 euro, din care jumătate pentru a putea finaliza soluţia software şi a o lansa comercial pe piaţa din România la începutul anului viitor. Softul se află în prezent în faza de testare cu câteva clinici private şi un spital public din România, dezvoltarea fiind susţinută momentan din fonduri proprii.
„Practic am renunţat la proiectele noastre şi am decis să investim banii noştri puşi deoparte. Acum suntem în faza în care căutăm o finanţare. Suntem în discuţii cu câţiva investitori şi ne-ar trebui circa 50.000 euro ca să terminăm soluţia şi să o scalăm în România, şi încă 50.000 euro pentru a scala internaţional, cel puţin în primă fază în ţările vorbitoare de limbă germană“, a declarat în cadrul ZF IT Generation Adina Wanda Fiat, cofondator şi CEO al MediNav. Ideea MediNav a luat naştere ca urmare a unei experienţe proprii cu sistemele medicale din mai multe ţări – România, Danemarca şi Elveţia de-a lungul mai multor ani, iar dezvoltarea propriu-zisă a soluţiei a pornit în primăvara aceasta în cadrul unei competiţii online.
„Am început să lucrăm după Techstars Startup Weekend COVID edition care a fost la sfârşitul lunii aprilie şi unde am luat locul trei, iar de atunci nu ne-am mai oprit din lucru. Ne-am format o echipă de patru oameni, din care doi am rămas full time dedicaţi proiectului eu şi cofondatorul şi CTO-ul nostru Adrian“, a precizat ea.
Ce face însă mai exact MediNav? Acesta ascultă recomandările verbale ale medicului, le înţelege, completează automat formularele din dosarul electronic şi oferă asistenţă clinică prin diverse alerte.
„MediNav este un software, noi îi spunem un asistem virtual medical care ascultă când medicul vorbeşte, înţelege şi extrage informaţia medicală relevantă pentru formulare pacientului. Practic le autocompletează. Medicul la sfârşit doar face un review final, verifică şi salvează şi a terminat munca de completare a acelor formulare“, a explicat Adina Wanda, adăugând că principalul obiectiv al MediNav este să îi ajute pe medici în scurtarea timpului de a scrie în timp ce discută cu pacientul, de a face din nou un lucru pe care oricum îl spun oral când discută cu pacientul.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE