ZF IT Generation

ZF IT Generation. Bogdan Ilie, avocat şi fondator Newlaw.ro – platformă pentru servicii juridice: În primele luni de la lansare am ajuns la 100 de conturi create şi zeci de solicitări. Vom continua să investim în platformă şi să adăugăm funcţionalităţi noi

9 nov 2023 Autor: Ioana Nita

În prezent, pe platforma NewLaw.ro sunt înscrişi 30 de avocaţi din Bucureşti, Timişoara, Oradea, Craiova, Constanţa, Braşov şi Piteşti Platforma a încheiat în septembrie un parteneriat cu Fairo, aplicaţie de administrare financiară susţinută de Raiffeisen Bank International Pe termen lung, platforma va îngloba şi servicii oferite de notari publici, executori judecătoreşti sau de alte profesii liberale din zona juridică.

Newlaw.ro, platformă care digitalizează relaţia dintre clienţi şi avocaţi, lansată de casa de avocatură NDI Law, a ajuns să aibă în primele aproape nouă luni de la lansare aproximativ 100 de conturi înregistrate şi câteva zeci de solicitări, cei mai mulţi utilizatori venind din zona de business. Platforma, lansată în luna martie, a fost dezvoltată în urma unei investiţii iniţiale de circa 50.000 euro, sumă care ulterior a fost suplimentată pentru partea de promovare.

„Noi la momentul lansării ne-am dorit să ne adresăm publicului de business. Însă în mod evident, în momentul în care lansezi o campanie de promovare, mesajul ajunge şi la per­soanele fizice. De aceea, solici­tă­rile au fost atât pe partea de business, cât şi pe partea de persoane fizice, însă preponderent au fost din zona de business. De la persoane fizice am avut spre exemplu solicitări pentru re­trocedări ale unor proprietăţi trecute în proprietatea statului în perioada regimului comunist şi solicitări pentru partaje. Pe zona de business am avut solicitări variate, de la o simplă întrebare legată de neînţelegerea unei norme juridice până la probleme mai complexe legate de crearea unor termeni şi condiţii şi toate celelalte politice ale unui site. De asemenea, avem clienţi din zona IMM-urilor care au pe lângă sediul principal din Bucureşti şi activităţi secundare în ţară şi atunci, prin intermediul colegilor înrolaţi în platformă, le asigurăm servicii de asistenţă juridică în speţă în zonele respective.“

„Deci, solicitările au fost variate, dar au venit în mare măsură din zona de business – de la PFA-uri până la zona de business-uri medii cu activităţi în mai multe zone ale ţării“, a spus în cadrul emisiunii ZF IT Generation, Bogdan Ilie, avocat şi fondator al Newlaw.ro.

În prezent, în cadrul platformei sunt înrolaţi 30 de avocaţi din Bucureşti, Ilfov, Timişoara, Cluj-Napoca, Oradea, Craiova, Constanţa, Braşov, Târgu Mureş şi Piteşti, iar echipa NewLaw caută în continuare avocaţi colaboratori astfel încât să poată oferi servicii juridice la nivel naţional. Cei 30 de avocaţi colaboratori sunt specializaţi în majoritatea tipurilor de servicii juridice printre care şi cele care ţin de dreptul societar, achiziţii publice, dreptul muncii, dreptul familiei, drept administrativ sau drept fiscal şi drept penal al afacerilor.

„Încercăm ca până la finalul anului să acoperim aproape toată aria territorială a ţării. O chestiune foarte interesantă la care nu ne aşteptam la început a fost aceea a faptului că, în realitate, în provincie nu trebuie să avem avocaţi pe fiecare arie de specializare, pentru că din ce am constatat în afara Capitalei avocaţii sunt specializaţi pe mai multe arii şi ca atare putem să acoperim un judeţ, spre exemplu, cu un număr de 4-5 avocaţi. Şi atunci ţinta de 100 de avocaţi pe care am stabilit-o la momentul lansării platformei pare a nu mai fi de actualitate. Probabil că vom putea satisface nevoile clienţilor pe întreaga arie territorială a ţării cu jumătate din ţinta iniţială, deci cu circa 50 de avocaţi“, a precizat el.

Ca urmare a feedback-ului primit din partea avocaţilor înrolaţi în platformă, echipa NDI Law va îmbunătăţi soluţia cu funcţionalităţi noi care să permită colaborarea la distanţă între avocaţi pe acelaşi caz.

„Am discutat cu colegii avocaţi să aducem îmbunătăţirii suplimentare, astfel încât prin intermediul platformei să putem comunica inclusiv între noi, să ne punem la dispoziţie, de o manieră comună, drafturi de documente pe care să lucrăm, să avem un canal de comunicare, astfel încât lucrurile să existe această formă de întrajutorare, pentru că, până la urma, între noi se încheie un contract de conlucrare profesională, ceea ce înseamnă un soi de ajutor reciproc. În prezent, în momentul în care un client vine în platformă îi este repartizat un avocat dintr-o arie teritorială, iar platforma nu permite acum adăugarea unui alt avocat, astfel încât să se lucreze în echipă pentru clientul respectiv, şi de aceea ne dorim să facem astfel încât să putem să punem la un loc expertiza şi experienţa mai multor avocaţi, iar produsul final să fie la standard de cât mai înalt“, a subliniat Bogdan Ilie.

Clienţii NewLaw.ro plătesc exclusiv serviciile juridice de care beneficiază, o prima consultaţie în limita a 30 de minute fiind gratuită, la fel cum atât pentru clienţi, cât şi pentru avocaţi, utilizarea platformei este de asemenea gratuită.

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR