ZF IT Generation

ZF IT Generation. Emanuel şi Alexian Vintilă, CTO şi CEO ai Alter Bug Tracer: Ne evaluăm platforma la 1 mil. euro, semnăm primul contract anul viitor

27 dec 2019 Autor: Adrian Seceleanu

Alter Bug Tracer, un start-up care a dez­vol­tat o platformă de testare automată, în cloud, a software-ului pentru a depista şi eli­mina erorile (aşa-numitele bug-uri), va sem­na la începutul anului viitor primul con­tract, au declarat Emanuel şi Alexian Vin­tilă, di­rec­tor tehnic, respectiv director ge­ne­ral ai start-up-ului, în cadrul emisiunii ZF IT Ge­ne­ration.

„Suntem foarte aproape de momentul de a semna primul contract. Avem primul client cu care am semnat acorduri de con­fi­denţialitate pentru a continua discuţiile”, a decla­rat Emanuel Vintilă, director tehnic al ABT. „Estimăm că la începutul anului viitor vom avea primul contract semnat”, a completat Alexian Vintilă, director general al start-up-ului.

Platforma de testare funcţionează în cloud şi este disponibilă pe bază de abonamente lunare sau plata pentru a testa o dată o aplicaţie.

„Oferim abonamente lunare sau le lăsăm clienţilor posibiltatea să testeze atâta timp cât au nevoie, adică la nivel de oră“, a adăugat Alexian Vintilă

„Momentan avem câteva pachete - iar cel recomandat de noi are un tarif în jur de 2.000 de euro pe lună. 2.000 de euro este destul de puţin având în vedere că un programator sau un tester care nu poate să lucreze 24 de ore din 24 cam pe acolo se situează la nivel salarial cu toate costurile”, a mai spus Alexian Vintilă.

Soluţia ABT funcţionează pentru limbajele de programare Java, C, C++ şi Python. „În viitor ne propunem să oferim suport şi pentru alte limbaje de programare. Oferim o soluţie 100% automată ce nu are nevoie de modificări în codul clientului. Tool-ul nostru nu doar găseşte bug-uri ci oferă şi o modalitate de a reproduce cauzele care au dus la apariţia erorii, astfel scurtând timpul necesar rezolvării acesteia. Cu ajutorul Alter Bug Tracer am găsit erori în Python Standard Library, Java Apache Imaging şi Google bert”, a adăugat el.

Emanuel şi Alexian Vintilă au spus că îşi evaluează proiectul la un milion de euro şi că în prezent au nevoie de o finanţare de 30.000 de euro pe care să o investească în campanii de marketing. "Pe de altă parte, dacă am dispune de un buget mai mare, am putea grăbi lucrurile mărind echipa cu alţi oameni pasionaţi."

ZF IT Generation, emisiune lansată de ZF împreună cu Banca Transilvania, are ca ţintă descoperirea start-up-urilor hi-tech cu idei de produse sau servicii care vor duce la dezvoltarea unei noi generaţii de milionari din IT ai României.

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR