WindOne, un furnizor de soluţii de transformare digitală pentru companiile din industria de securitate fizică înfiinţat în anul 2017, a demarat discuţii pentru a obţine o finanţare care să îi permită să se extindă pe piaţa externă.
„Planul este să ieşi din ţară, asta urmărim. Suntem într-o fază incipientă în două discuţii pentru a obţine o finanţare. Suntem interesaţi, căutăm activ să intrăm în zona aceasta de a obţine o finanţare şi de a scala businessul“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Ionel Popa, managing partner al WindOne.
El a adăugat că firma lucrează cu mai multe scenarii. „Este destul de greu de spus de câţi bani avem nevoie, pentru că avem mai multe scenarii. Avem scenariul organic în care nu am avea nevoie de finanţare, apoi avem un scenariu mai conservator şi avem un scenariu mai agresiv, de expansiune. Este greu să spun nişte cifre acum dar există nişte calcule făcute pentru fiecare dintre aceste scenarii.“
Banii ar urma să fie utilizaţi pentru oameni, echipamente, dezvoltarea soluţiei şi promovare. „Cele mai importante aspecte sunt cele legate de resursele umane, de infrastructură, de aducerea soluţiei într-o zonă de stabilitate şi de maturitate cât mai mare şi evident de marketing. Cam acestea sunt zonele în care vedem necesară finanţarea.“
Principala activitate a companiei este cea de dezvoltare de software, a explicat Ionel Popa. „WindOne îşi propune să faciliteze transformarea digitală a industriei de securitate fizice. Ce înseamnă asta? Dezvoltăm soluţii software pentru a îi aduce pe furnizorii de servicii de securitate mai aproape de clienţii lor indiferent că sunt clienţi business sau consumer. Astăzi în mare parte industria este la nivelul la care lucrează cu pixul şi cu hârtia, iar deciziile sunt luate mai mult pe baza intuiţiei decât pe fapte. Încercăm să aducem clienţii mai aproape de zona de drone, inteligenţă artificială, machine learning.“
Ce a mai declarat Ionel Popa în cadrul emisiunii:
♦ Noi am început în urmă cu aproximativ 6 ani prin a construi un ERP dedicat acestei verticale de securitate fizică. Am început cu un partener mare care voia să facă acest lucru şi a fost cumva uşor să începem să construim împreună. Firma în sine a fost înfiinţată acum 2-3 ani.
♦ Produsul principal al companiei este acest ERP, pe lângă care construim alte soluţii pe care le integrăm cu ERP-ul, dar nu numai asta.
♦ Avem în acest moment doar clienţi din România. Sunt companii din top 20, sunt companii importante care înţeleg necesitatea unei astfel de transformări digitale.
Urmăreşte zilnic emisiunea pe www.zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar de la ora 19.00 sau accesează platforma www.zf.ro/zf-it-generation
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE