ZF IT Generation

ZF IT Generation. Ionuţ Botorogeanu, fondator şi CEO al iDava Solutions – soluţii software pentru clinicile de stomatologie: Vrem să ne menţinem creşterea cifrei de afaceri la 40% şi anul acesta. Am depăşit pragul de 1. 000 de clienţi şi acum ne extindem în Republica Moldova

4 apr 2024 Autor: Ioana Nita

Anul trecut, iDava Solutions a avut o cifră de afaceri de 3,6 milioane lei, plus 42% comparativ cu 2022 După extinderea în Republica Moldova, compania vizează şi intrarea pe pieţele din Bulgaria şi Ungaria.

iDava Solutions, compania locală ce a dezvoltat o suită de soluţii software pentru digitalizarea clinicilor de stomatologie, se află în prezent în plin proces de extindere în afara României, urmând să deschidă în curând primul său birou din străinătate la Chişinău, în Republica Moldova. Compania a implementat deja soluţia sa principală - iStoma – în cadrul Centrului Medical Universitar şi în cadrul unui institut public de stomatologie din Republica Moldova, iar obiectivul pentru anul acesta este să atragă circa 200 de clienţi de pe piaţa vecină. În total, compania are în portofoliul de clienţi peste 1.000 de clinici şi cabinete stomatologice care folosesc soluţiile sale software. Dintre acestea, circa 30 sunt din străinătate, din ţări precum Irlanda, Marea Britanie, Spania, Italia şi Ungaria.

„În ultimii doi ani ne-am consolidat prezenţa în Republica Moldova şi în Irlanda şi avem deja un lanţ de clinici din Marea Britanie care vrea să folosească aplicaţia noastră. E un lanţ de trei clinici şi suntem deja într-un proiect pilot la clinica nouă, înfiinţată în Birmingham, unde s-a instalat deja iStoma, trainingul a decurs OK şi urmează ca uşor-uşor să se implementeze şi la celelalte două clinici iStoma. În Irlanda, de exemplu, sunt 13 clinici care folosesc iStoma în momentul de faţă şi mai avem clienţi şi în Italia, Spania, şi Ungaria. Pentru anul acesta planurile noastre de extindere vizează prezenţa oficială în Republica Moldova.“

„Suntem în proces de a înfiinţa firma în Republica Moldova şi de a avea un sediu fizic acolo cu angajaţi din Republica Moldova pentru ca şi Republica Moldova să beneficieze de aceeaşi calitate a serviciilor pe care o oferim în România şi de acelaşi nivel de digitalizare“, a spus în cadrul emisiunii ZF IT Generation Ionuţ Botorogeanu, fondator şi CEO al iDAVA Solutions.

El a înfiinţat compania în urmă cu circa 12 ani, construind treptat o suită de aplicaţii dedicate pieţei de stomatologie: iStoma – pentru cabinetele stomatologice, iStoma LTD – pentru laboratoare de tehnică dentară şi două portaluri – Piaţa Stomatologică şi Caut Dentist Bun. De asemenea, din portofoliul iDava face parte şi soluţia iClinic – pentru clinici medicale şi portalul piatamedicală.eu. Soluţia iClinic este folosită de peste 100 de clinici şi cabinete medicale cu diferite specializări.

Principalul produs iDava este însă iStoma, clienţii care folosesc soluţia având totodată acces şi la portalurile Piaţa Stomatologică şi Caut Dentist Bun.

„Din punct de vedere generic, iStoma ar fi un CRM plus ERP pentru gestionarea clinicilor stomatologice. Şi se gestionează absolut tot, de la introducerea unui pacient în sistem, la crearea de programări, la o gestiune eficientă a agendei, şi până la gestiunea stocului şi comunicarea cu SPV prin e-factura. Asta înseamnă că şi trimitem factura - mai sunt pacienţi care vor, de exemplu, factură pe persoană juridică şi oricum e-factura va fi oblogatorie şi pentru persoane fizice peste câteva luni, iar noi suntem deja pregătiţi. Mă bucur că am fost primii din segmentul nostru de business, adică pe zona de software somatologic, care am avut implementarea completă cu e-factura. Adică să se poată trimite facturile şi individual, dar şi ca listă şi să şi putem primi facturile pe care clinicile le primesc de la distribuitori, de la fornizorii lor, în SPV, inclusiv cu completarea stocului“, a explicat Botorogeanu.

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR