ZF IT Generation

ZF IT Generation. Ionuţ Gavrilescu, cofondator şi managing director al Smarthuts: Noi digitalizăm munca oamenilor din teren, o piaţă care reprezintă la nivel mondial 80% din forţa de muncă

22 sep 2022 Autor: Alexandra Cepăreanu

„E o creştere foarte mare pe zona aceasta şi doar 1% din software-uri şi din banii din VC-uri se duc către această piaţă“.

Aproximativ 80% din forţa de muncă la nivel mondial este reprezentată de persoane care muncesc pe teren, precum şoferi, personal de curăţenie, pompieri, personal de pază, agenţi sau consultanţi de vânzări, şi doar 1% din soluţiile IT de pe piaţă sunt dedicate acestei zone, a spus Ionuţ Gavrilescu cofondator şi managing director al Smarthuts, un start-up care a dezvoltat o soluţie software care permite administrarea sarcinilor an­gajaţilor din teren sau cola­boratorilor şi optimizarea resur­selor şi proceselor din companiile mici şi mijlocii.

„Scopul nostru este să digitalizăm oamenii de pe teren, aşa-numiţi oameni care nu au birou. Ce e foarte interesant e că piaţa asta de lucrători fără birou reprezintă la nivel mondial 80% din forţa de muncă şi doar 1% din software-uri şi din banii din VC-uri se duc către ea. E o creştere foarte mare pe zona asta. Şi noi am făcut software-ul pentru aceşti oameni fiindcă asta este o piaţă din care venim noi. Am făcut suport IT, am făcut mentenanţă, am făcut instalări şi este zona în care sunt oamenii cu care am lucrat, zona în care ne simţim noi confortabil”, a explicat Ion Gavrilescu în cadrul emisiunii ZF IT Generation.

Start-up-ul Smarthuts a lansat soluţia software în ianuarie 2020, iar în mai 2022 era folosită pentru coordonarea a peste 1,4 milioane de intervenţii şi operaţiuni de verificare complexe la peste 24.600 de locaţii, acoperite de 2.680 de specialişti din diferite domenii de activitate. De asemenea, Smarthuts a trecut prin acceleratorul InnovX-BCR.

„Ne-a plăcut la InnovX-BCR programul lor educaţional. Bine, bani poate mai iei din alte locuri, relaţii poate mai iei din alte lucruri, dar ca să creşti - noi o spunem în glumă - trebuie să îţi dai seama la ce eşti prost. Şi ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că accepţi că poţi să înveţi. Şi începi să primeşti sfaturi de la oameni care au experienţă mai mare, pentru că ei au fost expuşi la nişte lucruri. Trebuie să accepţi să primeşti experienţă şi sfaturi de la mentori, şi în momentul acela poţi să evoluezi ca om, ca organizaţie“, a spus Ionuţ Gavrilescu.

El consideră că participarea în cadrul unui program de accelerare precum InnovX-BCR le oferă fondatorilor de start-up-uri acces rapid şi structurat la oameni şi mentori din diverse domenii de activitate şi la cunoştinţele lor.

„Toate informaţiile pe care le regăsim în cadrul InnovX-BCR le putem găsi şi pe internet. Poţi să îl găseşti şi pe Liviu Munteanu sau pe Dan Mocanu, tot pe net, unde poţi să şi interacţionezi cu ei. Doar că, pentru a da de ei şi pentru a îi aduce la un loc, eu zic că poate fi necesar şi un an de zile, şase luni, pe când la InnovX-BCR ai un loc în care în şase săptămâni, într-o structură organizată, ai un program şi ştii că îi vezi într-o structură deja creată. Dacă vreţi să nu pierdeţi timp mergeţi acolo. Dacă nu, căutaţi-l pe Dani Mocanu, pe Silviu Florea, pe Diana Dumitrescu, mai vorbiţi, mai sunaţi, mai vedeţi un clip, şi. cine ştie. în 2030-2050 ajungeţi tot acolo“, a adăugat Ionuţ Gavrilescu.

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR