ZF IT Generation

ZF IT Generation. Marcel Ionescu, fondator, Agricloud: Avem oferte de finanţare care ne evaluează la 1,5 - 2 milioane de euro

25 dec 2019 Autor: Adrian Seceleanu

„Am fost ajutaţi foarte mult de programul Orange Fab, faptul că ne-am pus sigla Orange pe prezentarea companiei a făcut să ne fie mult mai uşor să trecem de un milion de euro investiţii.”

„Am fost ajutaţi foarte mult de programul Orange Fab, faptul că ne-am pus sigla Orange pe prezentarea companiei a făcut să ne fie mult mai uşor să trecem de un milion de euro investiţii.”

Agricloud, un start-up care a dezvoltat o soluţie de tip Internet of Things pentru îmbunătăţirea performanţei pentru culturile de viţă-de-vie, are pe masă oferte de finanţare care evaluează compania la 1,5 - 2 mil. euro.

„Vin de la o conversaţie cu un fond de investiţii care este foarte interesat de ceea ce facem noi. Ofertele s-au dus undeva spre 1,5 - 2 milioane de euro evaluare astăzi a companiei în condiţiile în care noi suntem prezenţi doar pe 5 pieţe - România, Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria şi Africa de Sud”, a declarat Marcel Ionescu, fondator Agricloud, în cadrul emisiunii ZF IT Generation. „Avem în total 164 de clienţi şi din România în momentul de faţă lucrăm cu 20 din cele 178 de podgorii existente. La jumătatea anului acesta ne ducem la venituri spre un milion de euro. Suntem pe profit, acum tot ceea ce strângem băgăm în zona de dezvoltare”, a adăugat el.

ZF IT Generation, emisiune lansată de ZF împreună cu Banca Transilvania şi casa de avocatură Stratulat & Albulescu, are ca ţintă descoperirea start-up-urilor hi-tech cu idei de produse sau servicii care vor duce la dezvoltarea unei noi generaţii de milionari din IT ai României.

Agricloud este o soluţie pentru agri­cultura de precizie, specific pentru viti­cultura de precizie, a explicat Marcel Ionescu. „Soluţia noastră constă în folosirea tehnologiei Internet of Things - mai exact băgăm senzori în pământ, pe pământ şi pe platformele de zbor sau drone, punem diverse echipamente care culeg datele în timp real din sol, agrochimia solului, de pe sol alertele timpurii de boală şi de pe drone ni se confirmă care este stadiul podgoriei. Toate datele pleacă în cloud. De vreo jumătate de an avem şi un machine learning, am făcut un model a ceea ce înseamnă comportamentul viei şi în momentul de faţă ştim să dăm nişte analize detaliate viticultorilor. Noi luăm senzorii de la liderii în domeniu şi îi punem în podgorie.

În momentul în care am pus senzorul acolo mai avem încă un robot care se plimbă pe teren plus echipamentul existent pe dronă. Per total dacă vreţi soluţia noastră înseamnă cam vreo 75% software şi vreo 25% hardware”.

 

Ce a mai declarat Marcel Ionescu în cadrul emisiunii:

►Softul este dezvoltat de colegul şi partenerul meu Alin Ames, care este inginer de sateliţi la NASA. El vine în Bucureşti cam undeva la vreo patru luni şi stăm vreo două trei săptămâni împreună. El este locat în momentul de faţă în Franţa ocupându-se de satelitul Galileo.

►Am investit iniţial 7.000 - 8.000 de euro, care s-au dus în principal în partea de hosting pentru aplicaţie, pentru că restul era efectiv munca noastră.

►Am fost ajutaţi foarte mult de programul Orange Fab, faptul că ne-am pus sigla Orange pe prezentarea companiei a făcut să ne fie mult mai uşor să trecem de un milion de euro investiţii.

►Agricultură de precizie înseamnă să ai o productivitate crescută. În momentul de faţă avem o productivitate scăzută cu toate că avem terenuri mai bune decât în Germania sau în Polonia

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR