„Ne propunem să folosim realitatea augumentată şi modele 3D pentru a lăsa cumpărătorul să poată proba hainele de acasă, din confortul casei lui fără a fi nevoie de retururi inutile.“
wARdrobe, un proiect demarat de un grup de studenţi de la Politehnica din Timişoara, lucrează la o aplicaţie care vine în ajutorul cumpărătorilor de haine online folosind realitatea augmentată şi prelucrarea prin modele tridimensionale.
„Aplicaţia noastră îşi propune să vină în ajutorul cumpărătorilor online de haine în special. Noi ne propunem să folosim realitatea augumentată şi modele 3D pentru a lăsa cumpărătorul să poată proba hainele de acasă, din confortul casei lui fără a fi nevoie de retururi inutile“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Mihaela Cîrstinoiu, fondatoare a wARdrobe. „Ideea a venit în martie anul acesta, proiectul a început datorită programului Innovation Labs, acolo am şi început dezvoltarea lui şi datorită acestui program ne-am format şi echipa actuală. Noi suntem 4 studenţi, 3 studenţi aflaţi în anul 3 la Facultatea de Electronică Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale de la Politehnica Timişoara şi încă un coleg din anul 2 de la aceeaşi facultate. Noi ne propunem să rezolvăm problema retururilor deoarece cred că ne-am confruntat cu toţii cu nemulţumirea faţă de mărimea aleasă sau de cum arată produsele comandate online.“
„Cumpărătoriii au ocazia de a proba hainele pe care şi le doresc cu ajutorul aplicaţiei noastre, tot ce trebuie să facă este să intre pe magazinul lor preferat şi în cazul în care vor să probeze ceva să ne acceseze aplicaţia iar noi le oferim imaginea cu ei având produsul pe ei, o probă virtuală a produsului.“
ZF IT Generation, emisiune lansată de ZF împreună cu Banca Transilvania la finele anului 2019, are ca ţintă descoperirea start-up-urilor hi-tech cu idei de produse sau servicii care vor duce la dezvoltarea unei noi generaţii de milionari din IT ai României.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE