Start-up-ul a început să lucreze la dezvoltarea paltformei Crystal-Matrix.com în urmă cu circa opt luni, iar urmă cu câteva săptămăni aceasta a fost lansată într-o variantă de test, cu expunere limitată.
Start-up-ul local Crystal Matrix, care a dezvoltat o platformă online de work&task outsourcing, are nevoie de o finanţare de tip seed de minim 100.000 euro, pentru care cedează 10% din acţiuni, pentru a dezvolta în continuare soluţia şi pentru a putea să o promoveze.
„Ne propunem să obţinem cât de curând o finanţare de tip seed. Suntem în discuţii cu câteva companii internaţionale şi locale care ar fi dispuse să ne finanţeze. În primă fază, ne-am gândit să oferim 10% din companie pentru o investiţie de 100.000 euro Scopul principal este să reuşim să dezvoltăm platforma, utilizând feedback din partea utilizatorilor. De asemenea, o mare parte din finanţarea de care avem nevoie este pentru partea de marketing“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Mihai Luchian, fondator şi CEO al Crystal Matrix. Platforma creată de start-up se adresează freelancerilor, antreprenorilor, dar şi profesioniştilor angajaţi care vor să aibă şi al doilea venit.
„Crystal Matrix a pornit din dorinţă a noastră de a externaliza şi de a oferi o variantă pentru o a doua sursă de venit pentru profesionişti, pentru persoanele care vor să lucreze pe cont propriu în timpul liber. Este gândită ca o platformă web deschisă pentru utilizatori - îşi pot crea un profil, posta proiecte, ş.a.m.d.“, a explicat el.
Start-up-ul a început să lucreze la dezvoltarea paltformei Crystal-Matrix.com în urmă cu circa opt luni, iar urmă cu câteva săptămăni aceasta a fost lansată într-o variantă de test, cu expunere limitată. „Acum suntem în faza în care atragem tot mai multe persoane pe platformă. Avem deja o serie de cereri de la comunitatea care s-a creat până acum pentru implementarea anumitor funcţionalităţi.“
Platforma poate fi utilizată în mod gratuit, însă în anumite condiţii - un utilizator nu poate posta foarte multe proiecte, ci este limitat la un număr de zece. De asemenea, există un un plan premium în care utilizatorul nu are nicio limită privind postarea de proiecte. În plus, utilizatorul este promovat în cadrul platformei dacă are un cont premium.
„Noi ne-am propus pentru primele 12 luni să avem cel puţin 4.000 de utilizatori plătitori şi circa 50.000 de utilizatori care nu vor plăti subscripţie. În Marea Britanie a crescut foarte mult numărul de freelanceri în ultimii ani, cu circa 30% pe an, tendinţă care în viitor se va vedea şi în România.”, a precizat Mihai Luchian.
Urmăreşte zilnic emisiunea pe www.zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar de la ora 19.00 sau accesează platforma www.zf.ro/zf-it-generation
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE