ZF IT Generation

ZF IT GENERATION. Mihail Gîrneţ, CEO al grupului Bobnet: Avem o rundă de finanţare deschisă. Pentru Bob Concierge avem nevoie de 30 mil. euro. În curând vom lansa însă şi un produs B2C

30 oct 2022 Autor: Ioana Nita

♦ Dispozitivele Bob Concierge se regăsesc în prezent în circa 125 de locaţii - blocuri şi complexe rezidenţiale din Bucureşti ♦ Compania a lansat în urmă cu o lună şi al doilea dispozitiv IoT al său - Bob Bistro - un restaurant mobil complet automatizat ♦ Lansarea a venit la scurt timp după ce grupul a anunţat deschiderea unei fabrici la Piteşti, unde investiţia va ajunge la circa 10 mil. euro în următorii ani.

Grupul local Bobnet, specia­lizat în dezvoltarea şi producţia de dis­pozitive IoT pentru industria de co­merţ de proximitate, are în prezent deschisă o rundă de finanţare de circa 30 mil. euro, sumă necesară pentru extinderea la nivel naţional a proiectu­lui Bob Concierge, brand sub care a lansat în urmă cu circa trei ani un dispozitiv IoT prin intermediul căruia utilizatorii îşi pot cumpăra alimente şi pot avea acces la o serie de servicii direct în scara blocului. Anul acesta, Bobnet a deschis şi o fabrică la Piteşti care să deservească toate proiectele grupului, în urmă cu o lună compania lansând un al doilea dispozitiv IoT numit Bob Bistro - un restaurant mobil complet automatizat. Grupul Bobnet nu se opreşte însă aici, urmând să lanseze în curând şi un produs B2C.

„Suntem într-un proces activ de strângere de fonduri atât la nivel local, cât şi internaţional. Participăm la eve­nimente şi suntem în discuţii cu inves­titori. Avem o nouă rundă deschisă în acest moment şi avem deja aproape jumătate din suma asigurată, însă nu o vom anunţa până nu vom finaliza pro­cesul. Necesarul de finanţare pentru extensia pe toată România pentru Bob Concierge este de 30 de milioane euro. Încercăm să avem finanţări dife­rite pentru zona de tech şi zona de re­tail pe care o are Bob Concierge. Pentru Bob Concierge avem în conti­nuare nevoie de 30 de milioane euro şi vom încerca să aplicăm planul imediat ce validăm zona de ready-meals. Noi am validat până nu de mult zona de produse alimentare esenţiale, şi acum, datorită cererii noi, necesităţilor de acasă, am introdus ready-meals şi am actualizat dispozitivele Bob cu versiu­nea Bob 2 care poate găzdui ready-meals şi poate oferi acasă mâncare proaspătă la calitate de restaurant şi cu gust de restaurant la preţ mai mic decât în restaurante.Şi imediat cum validăm şi zona asta, pentru că este un comportament nou pentru clienţii noştri să îşi găsească mâncarea în scara blocului, şi vedem ce preferinţe au oamenii acasă vom trece la extinderea naţională“, a spus Mihail Gîrneţ, CEO al Bobnet, în cadrul emisiunii ZF IT Generation.

Dispozitivul Bob Concierge rezolvă sarcinile de zi cu zi ale locatarilor, punându-le la dispoziţie mâncare, produse alimentare şi servicii, totul realizânduse practic printr-un aparat complet automatizat instalat în holurile scărilor de bloc. Prin reţeaua Bob Concierge, locatarii au posibilitatea inclusiv de a recepţiona colete, fără a fi nevoiţi să aştepte curierul, sau de a-şi lăsa hainele la curăţătorie.

„Bob Concierge are astăzi 125 de locaţii în Bucureşti. Am început să intrăm şi în zona de birouri pentru că avem mare cerere din această zonă. Vom intra în zona de birouri şi cu Bob Bistro, evident, dar dacă vom avea operatori care îşi doresc o soluţie ca Bob Bistro, care este mai complexă, având integrate şi cuptoare şi espressor şi fiind scalabilă. Bob Concierge, în schimb, învaţă acum să-şi hrănească clienţii acasă. Am introdus încetişor meniurile care sunt super gustoase, pregătite şi păstrate la rece fără aditivi, fără conservanţi şi cu gust de restaurant“, a punctat el.

Pe lângă cele două dispozitive, Bob Concierge şi Bob Bistro, grupul Bobnet lucrează şi la dezvoltarea altor dispozitive IoT pentru industriile de retail şi logistică.

„Avem în pipeline un produs B2C - îl vom vinde către clienţii finali şi probabil şi în zona de rezidenţiale, în zona de real estate fiindcă este un produs pentru acasă. Deci în viitorul apropiat vom veni cu un anunţ despre al treilea produs din gama Bob. Clienţii noştri îl vor putea procura şi din magazine şi online“, a precizat Mihail Gîrneţ, fără a oferi însă mai multe detalii cu privire la specificaţiile şi modul de utilizare al produsului.

Fabrica Bob IoT Enterprise de la Piteşti va produce toate dispozitive IoT dezvoltate de Bobnet, planul fiind ca în zece ani să fie producţia să ajungă la peste 200.000 de astfel de echipamente.

 

 

 

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR