Commons Accel, programul de accelerare pentru start-up-uri fondat în 2019 de Matei Dumitrescu, va derula toamna aceasta a cincea ediţie la care vor participa circa 50 de antreprenori.
Până acum, la cele patru ediţii organizate în ultimii doi ani au partipat în total peste 150 de antreprenori, dintre care o parte au reuşit să atragă şi investiţii pentru proiectele lor. „În ultimii doi ani, am ajuns la circa 15 investiţii pentru start-up-urile accelerate de noi. Nevoie este însă şi mai mare şi noi trebuie să facem faţă acestei nevoi şi să ne îmbunătăţim şi transformăm. Pentru ediţia de anul acesta am încercat să folosim vara ca să ne regrupăm şi să învăţăm din toate greşelile şi din tot feedback-ul din trecut ca să ne îmbunătăţim şi să facem un program şi mai bun“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation, la rubrica Start-up Boost, Matei Dumitrescu, fondator Commons Accel şi senior partner în cadrul Roca X.
„Vrem să antrenăm cât mai mulţi antreprenori, să îi facem să aibă rezultate cât mai bune şi să le facilităm cât mai multe investiţii.“
Înscrierile pentru ediţia Commons Accel din toamna aceasta au început pe 1 septembrie, în circa două săptămâni fiind deja peste 100 de aplicări.
„Pandemia ne-a oferit un mic avantaj şi acum putem accepta mai mulţi participanţi pentru că în online nu mai suntem constrânşi de dimensiunea unei săli. Am învăţat să facem evenimente hibride din cauza reglementărilor - o parte din participanţi în sală şi o parte online. Aşa am reuşit să creştem numărul de participanţi într-o cohortă la aproape 50, cum am avut în ultima cohortă”, a punctat el.
A cincea ediţie a programul de accelerare Commons Accel va începe în luna octombrie şi se desfăşura pe parcursul a 3 luni. Practic, programul se împarte în 3 module ce au loc în afară orelor uzuale de lucru, seara şi în weekend, astfel reprezentând o bună oportunitate pentru cei care doresc să încerce antreprenoriatul să îşi construiască şi să îşi testeze proiectul înainte să devină antreprenori full-time. Participanţii au acces la sesiuni de coaching cu mentori dedicaţi, precum şi acces la experţi din industrie, spaţiu de birouri în Commons pe toată durata desfăşurării programului, sprijin în vederea comercializării, internaţionalizării şi scalării afacerii, peste 75 de ore de training şi workshop-uri, oportunităţi de finanţare, întâlniri cu investitori şi fonduri de investiţii.
În cadrul programului Commons Accel sunt implicaţi peste 80 de mentori şi experţi din diverse domenii de business, iar pe zona de investiţii acceleratorul îi are ca parteneri pe
majoritatea organizaţiilor care sprijină startup-urile prin finanţări, printre acestea numărându-se Roca X, Techangels, GapMinder, Smart Impact Capital, SeedBlink şi începând din 2021 şi Paypoint.
Printre startup-urile de succes care au absolvit Commons Accel se numără şi Voxikids, absolvent al primei cohorte, care a primit mai multe investiţii de-a lungul anului trecut. RepsMate, câştigători în cea de-a doua cohortă, au câştigat în cadrul programului Advancing AI o prima finanţare de 50.000 de euro. Recomedica este un startup din grupa cu numărul 3 a programului Commons Accel şi a fost finanţat chiar din timpul acceleratorului cu 300.000 de euro, printr-o campanie derulată pe platforma SeedBlink, iar Stailer din cohorta 4 a primit o finanţare privată de jumătate de milion de euro.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE