ZF IT Generation

ZF IT Generation. Start-up Update. Cătălin Rus şi Ioana Rus, Prime Dash: Am luat o finanţare de la Fortech Investments, după discuţii demarate anul trecut în contextul participării la acceleratorul InnovX-BCR. E o rundă de tip bridge

19 iul 2023 Autor: Adrian Seceleanu

Cristina Simoc, BCR: InnovX-BCR nu e un simplu accelerator, practic e o platformă în care partenerii au încredere unii în alţii şi sunt deschişi spre învăţare, e o platformă care alimentează creşterea rapidă a companiilor.

Start-up-ul Prime Dash, fondat în Oradea, care a dezvoltat soluţii de business intelligence pentru IMM-uri, a demarat anul trecut - în contextul participării la programul de accelerare InnovX-BCR - discuţii privind o potenţială finanţare cu Fortech Investments, un partener al acceleratorului, iar acestea s-au finalizat anul acesta cu o tranzacţie, au dezvăluit în cadrul emisiunii ZF IT Generation reprezentanţi ai start-up-ului.

„Noi am închis o finanţare cu cei de la Fortech Investment la începutul acestului an. Tranzacţia este legată de participarea la InnovX-BCR pentru că noi am început procesul de due diligence cu ei de pe vremea când eram în InnoVx-BCR, unde erau şi ei parte din postura de mentori dar şi de fond de investiţii partener. Deci lucrurile se conectează foarte mult pentru că sunt toţi factorii importanţi implicaţi în programul InnovX-BCR“, a declarat Ioana Rus, chairwoman of the board, Prime Dash. Ea nu a oferit detalii despre valoarea tranzacţiei sau evaluarea primită de companie, dar a precizat că în urma acordului Valentin Filip a intrat în boardul Prime Dash.

„Runda cu Fortech a fost o rundă intermediară, o rundă bridge, în pregătire pentru runda mai mare pe care noi ne pregătim să o lansăm“, a completat Cătălin Rus, chief operating officer, Prime Dash. „A fost o rundă bridge care să ne ajute să poziţionăm produsul pentru a putea penetra pieţele externe accelerat, în baza unor contracte şi negocieri pe care noi le pregăteam pe extern.“

Crearea unor astfel de conexiuni precum cea dintre Prime Dash şi Fortech reprezintă scopul principal al programului InnovX-BCR, a punctat Cristina Simoc, responsabil unitate retail din cadrul unei unităţi a BCR din Oradea, oraşul din care a pornit Prime Dash. „InnovX-BCR e un laborator viu de învăţare, nu e un simplu accelerator - practic e o platformă în care partenerii au încredere unii în alţii şi sunt deschişi spre învăţare, este o platformă care alimentează creşterea rapidă a companiilor la nivel global“, a spus Simoc. „Îi cunosc pe cei de la Prime Dash şi-mi face mare plăcere să spun că sunt clienţii mei. Mă mândresc cu asta. Avem o relaţie de mai mult timp şi îmi place să văd că au ajuns să fie cunoscuţi la nivel internaţional“, a adăugat reprezentantul BCR.

Parcurgerea programului a ajutat Prime Dash să se dezvolte, a spus şi Ioana Rus.

„Programul InnovX-BCR ne-a oferit posibilitatea să creştem şi să ne dezvoltăm ca echipă şi ca firmă, să fim într-un proces de învăţare continuă. Ne dăm seama că într-o lume atât de competitivă precum cea în care noi suntem în momentul de faţă, fără să ţii pasul cu tot ceea ce nou şi cu tot ce apare pe piaţă, va fi dificil să să te remarci şi atunci anul trecut am avut un focus extraordinar pe partea de învăţare, de participare la acceleratoare şi de departe, unul dintre acceleratoarle cele mai importante pentru noi a fost inovix BCR“.

Accesul la resursele din program este unul important în contextul planurilor de expansiune ale Prime Dash, a spus şi Cătălin Rus. El a oferit detalii despre noile finanţări discutate de companie cu sprijinul unui consultant din Londra. „Ce pot spune despre runda actuală este că e o rundă de 8 milioane de euro. Runda este setată în două tranşe, cu o pre-rundă care să ne ajute să construim un bilanţ mult mai puternic pentru partea a 2-a ea rundei, ce se va desfăşura în aproximativ 16 luni. Această prerundă practic ne ajută să ne consolidăm foarte puternic pe poziţiile de midelist, unde suntem deja în programe pilot cu mai mulţi clienţi extrem de importanţi atât la nivel guvernamental, şi cu companii de stat sau bănci federale din zona respectivă, cât şi cu câţiva retaileri globali din Orientul Mijlociu. Ce putem spune este că suntem cred singura companie europeană sau fintech europeană solicitată în momentul de faţă să vină să ajute sistemul financiar-bancar din Orientul Mijlociu. Nu am mers singuri acolo, este o asociere între Prime Dash şi americanii de la JC Flowers“.

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR