Majoritatea tinerilor care vin cu idei de afaceri în cadrul programului de preaccelerare Innovation Labs nu rămân să lucreze după câţiva ani într-un start-up însă experienţa câştigată le poate fi extrem de utilă în carieră.
„Discursul meu, pe care îl ţin în fiecare primăvară înaintea a câteva mii de studenţi, s-a schimbat în ultimii ani. Mai demult vorbeam despre cât de departe poţi să ajungi, câte oportunităţi sunt, de finanţări de sute de mii de euro, de exituri. Mi-am dat seama că acest discurs este foarte departe de realitatea studenţilor, de realitatea pe care o pot percepe“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Vlad Stanciu, coordonator Innovation Labs pentru Timişoara. „Aşa că în ultimul an i-am întrebat ce vor face ei în ultimul an când vor termina facultatea. Veţi trimite un CV la o adresă de mail şi veţi primi un job sau nu. «Ne descurcăm noi cumva» mi-au spus. Ce le prezint apoi este oportunitatea de a explora ce poate nu o să li se potrivească, la urma urmei din toţi participanţii la Innovation Labs undeva la 5% maxim rămân în anii următori să lucreze la un start-up.“
„Clar nu e pentru toată lumea, dar experienţa de a încerca te creşte foarte mult şi ai ocazia după ce participi la program să rămâi în foarte bune relaţii cu persoane destul de importante din companii şi să ai ocazia să ţi se ofere un job exact creat pentru tine“, a adăugat el.
Ce a mai declarat Vlad Stanciu în cadrul emisunii:
► A trebuit să ne mutăm în online ceea ce până urmă nu a fost cel mai rău lucru pentru că toată lumea a fost mai disponibilă, fiind oricum acasă în faţa calculatorului şi am putut să desfăşurăm programul coerent. Ce a lipsit totuşi a fost puţin partea de networking.
► Am avut aproximativ 90 de participanţi la hackathon, în uşoară creştere faţă de anul anterior. Am avut 13 echipe în programul de mentorat care au fost selectate de juriu şi de partenerii programului.
► În Timişoara sunt destul de multe multinaţionale, e o bătălie destul de mare pe forţa de muncă. Ca să poţi dezvolta o afacere te bazezi pe tineri, presiunea în universităţi este destul de mare din partea companiilor pentru a-şi găsi viitorii angajaţi dar şi pentru a-i recruta încă de pe băncile facultăţii. Sunt mulţi studenţi care lucrează chiar din anul 2.Vedem o colaborare tot mai bună între mediul academic şi privat.
► Pentru finalul de 2020 ne dorim să le oferim o experienţă cât mai apropiată de anii trecuţi. Va trebui să mergem în online în acest an şi de aceea testăm tot felul de platforme şi să creem o experienţă autentică pentru Demo Day.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE