ZF Live

Adrian Cionca, partener fondator Casa de Insolvenţă Transilvania la ZF Live: În România nu înţelegem şi nu ştim să aplicăm cu adevărat conceptul de insolvenţă

Autor: Cătălina Butan

11.04.2013, 12:41 474

“În România avem o cultură destul de scăzută a conceptului de insolvenţă. Din păcate nu înţelegem şi nu ştim să aplicăm cu adevărat insolvenţă. Unii folosesc acest concept cu rea-credinţă pentru a scăpa de anumite datorii iar alţii nu îl folosesc deloc, distrugându-şi propriile companii, neuzitând avantajele pe care aceasta le presupune”, consideră Andrei Cionca, partener fondator al Casei de Insolvenţă Transilvania, cel mai mare jucător de pe piaţă, invitat în ediţia ZF Live, de 11 aprilie.

Teoretic, insolvenţa înseamnă o companie care nu-şi mai poate plăti cu disponibilităţile din cont datoriile mai vechi de 30 de zile. În practică însă, insolvenţa reprezintă un dezechilibru al situaţiei companiei, o criză de lichiditate care nu îi mai permite acesteia să onoreze plăţile, explică Cionca.

Preocupările unei companii aflate în insolvenţă, care uzitează corect de acest termen trebuie să urmeze două direcţii, să nu mai înregistreze pierderi operaţionale şi să facă analize privind statusul îndatorării companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO