ZF Live

Cine este românca împrumutată la 16 bănci şi fără nicio întârziere la plata ratelor: şeful Biroului de Credit dezvăluie la ZF LIVE detalii despre cel mai corect debitor din România

Autor: Cristian Hostiuc

25.01.2013, 18:34 40997

Ziarul Financiar a scris săptămâna aceasta un articol despre un român care plăteşte în fiecare lună rate în contul creditelor contractate la nu mai puţin de 16 bănci fără să înregistreze restanţe, potrivit datelor de la Biroul de Credit. Aceste date reflectă doar numărul băncilor la care persoana respectivă s-a împrumutat, nu şi numărul creditelor, care teoretic ar putea fi mai mare.

Şerban Epure, directorul general al Biroului de Credit, a oferit vineri la ZF LIVE cateva detalii despre cine este vorba.

La finalul anului trecut existau 3,2 milioane de conturi de credite de consum, în scădere cu peste 30% faţă de 2008, 2,4 milioane de carduri de credit şi 256.000 de credite imo biliare. Practic, cardurile de credit s-au dublat în criză, iar numărul creditelor imobiliare a crescut cu 60%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO