ZF Live

VIDEO ZF Live. Impactul prevederilor Codului Civil privind clauzele abuzive asupra sistemului bancar. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de joi, 3 octombrie cu Radu Graţian Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor

Autor: Octavian Calei

03.10.2013, 15:52 559

Noile prevederi ale Codului Civil privind clauzele abuzive şi evoluţia dobânzilor sunt principalele subiecte discutate la emisiunea ZF Live de joi, 3 octombrie, cu Radu Graţian Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

“Evoluţia dobânzilor nu poate fi decât în jos, prin acest mecanism al politicii monetare. Dobânzile medii la credite estimăm că vor ajunge la 9% în octombrie”, a spus Gheţea.

În ce priveşte contractele contestate în tribunale de către ANPC sau asociaţiile de consumatori, Gheţea este de părere că acele cazuri fundamentate pe argumentul neexplicării de către bănci a riscurilor implicate de creditele în valute exotice nu vor afecta deloc sistemul bancar, fiind vorba numai de contracte mai vechi, anterioare lunii decembrie din 2010.

“Nu cred că în contractele care se vând acum la raft vreo bancă să aibă vreo clauză abuzivă. E vorba de unele contracte mai vechi unde unii clienţi au suspiciunea că există clauze abuzive”, a spus preşedintele ARB.

Urmăriţi şi alte subiecte pe live.zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO