ZF Live

ZF Live. Ionuţ Dumitru, Raiffeisen: România trebuie să mărească pasul la creşterea dobânzilor pentru că se află în spatele celorlalte ţări, iar investitorii gândesc în termeni relativi. Dobânda de politică monetară poate ajunge la 3,5% în S1/2022

Autor: Mircea Nica

16.02.2022, 16:15 317

♦ Aşteptările pentru luna februarie sunt de o inflaţie de peste 10%.

BNR va trebui să continue ciclul de în­tă­rire a politicii monetare, având în ve­dere că aşteptările indică o inflaţie de peste 10% în luna februarie 2022, iar ju­mătatea acestui an s-ar putea încheia cu o dobândă de politică monetară de 3,5%, a spus Ionuţ Dumitru, econo­mist-şef la Raiffeisen Bank, în cadrul emisiu­nii de business ZF Live.

„Nimeni nu ştie până unde vor creşte do­bânzile. Avem in­cer­titudini încă foarte mari cu privire la di­na­mica inflaţiei. În mod clar dobânzile vor fi depen­dente de evo­luţia inflaţiei, iar la nivelul inflaţiei incertitudinile sunt foarte mari. Lucrul acesta este subliniat şi de BNR. În momentul de faţă ne aştep­tăm la o inflaţie de peste 10% în această lună, ceea ce înseamnă că BNR va trebui să continue acest ciclu de întărire a po­liticii monetare. Ne aşteptăm ca acest ciclu să se încheie la 3,5% dobân­dă politică monetară pe la jumă­tatea anului“, a spus Ionuţ Dumitru.

El a mai explicat că riscurile pentru un asemenea scenariu vizează o inflaţie mai mare şi o dobândă de politică monetară mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO