ZF Live

ZF Live. Şerban Ţigănaş, arhitect: „Calitatea vieţii nu e dată doar de elementele emblematice dintr-un oraş, de clădirile istorice, ci şi de zonele de locuit, mixte, de mobilitate, de cartiere, de reţelele de spaţii verzi“

Şerban Ţigănaş, arhitect: Nu contează doar să investeşti într-o clădire, ci şi s-o pui într-o reţea funcţională la care trebuie să contribuie mai multe lucruri.

Şerban Ţigănaş, arhitect: Nu contează doar să investeşti într-o clădire, ci şi s-o pui într-o reţea funcţională la care trebuie să contribuie mai multe lucruri.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.05.2024, 15:00 92

Pentru un grad ridicat de calitate a vieţii, orice locuitor ar trebui să aibă în apropierea casei tot ce îi trebuie pentru viaţa zilnică, mergând pe jos, pentru serviciile de care are nevoie Toate acestea stau la baza relaxării crizei mobilităţii, în condiţiile în care la orele de vârf oraşul se blochează.

Marile oraşe trebuie să se dezvolte şi din­colo de cen­trele isto­ri­ce şi să îm­bu­nătăţească via­ţa locui­to­rilor lor, este de părere arhitectul Şerban Ţigănaş, care spune că remarcă îmbunătăţiri în aspec­tul multor oraşe din România.

„Marile proiecte, dar şi micile proiecte capilare contează şi tre­buie să fie vizibile. S-au făcut eforturi mari. În marile oraşe, investiţiile adminis­traţiei pu­blice, indiferent de sursa de finanţare, s-au concentrat pe zonele centrale, care sunt în brandul oraşului şi prezintă cel mai mare interes şi pentru turişti, şi pentru lo­cal­nici. Intrăm însă într-o nouă etapă, în care a­ceas­tă finisare trebuie să intre şi în car­tiere, să se ducă mai profund către carti­erele în care locu­iesc oamenii, către peri­fe­rii, ca să nu rămână doar embleme pe zone re­strânse. Ca­li­tatea vieţii nu e dată doar de ele­men­tele em­blematice dintr-un oraş, de clădirile istorice, chiar dacă au fost restau­rate, ci este dată şi de zonele de locuit, mixte, de mobilitate, de cartiere, de reţelele de spaţii verzi“, a spus Şerban Ţigănaş la emisiunea online de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24