ZF Live

ZF Live. Steven Borncamp, fondatorul Romania Green Building Council şi Vlad Huţuleac, director executiv produse şi segmente retail, BCR: Interesul pentru creditele ipotecare verzi este tot mai mare. Am avut de certificat în total anul trecut circa 16.000 de unităţi locative. Dintre acestea, 2.000 sunt complete şi au o valoare de 2,8 mld. euro

Autor: Alexandra Matei

24.08.2022, 18:15 104

♦ Principalele condiţii pe care trebuie să le îndeplinească un proiect rezidenţial verde sunt legate de eficienţa energetică ♦ BCR a început partea de creditare pentru locuinţele verzi în urmă cu un an şi astăzi oferă trei variante de creditare pentru clienţi: cu dobânda fixă în primii cinci ani (6,68%), cu dobânda fixă în primii 10 ani (7,18%) şi cu dobânda variabilă pe întreaga perioadă.

Finanţarea pentru locuinţele verzi este un produs din ce în ce mai căutat de către clienţii români, iar fenomenul „green“ ia amploare pe zi ce trece în piaţa rezidenţială.

Steven Borncamp, fondatorul Romania Green Building Council, spune că anul trecut au existat aproximativ 16.000 de unităţi locative pentru care RoGBC a trebuit să ofere certificate care să ateste că acestea sunt locuinţe verzi. Dintre acestea, menţionează el, 2.000 sunt complete şi au o valoare de 2,8 mld. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO