ZF Live

ZF Live. Vladimir Cohn, Paper Invest: Pentru ca industria românească să meargă, cel mai important lucru ar fi sprijinirea capitalului de lucru. Asta va da siguranţă atât furnizorilor, cât şi investitorilor

Autor: Alexandra Matei

11.12.2020, 16:45 644

♦ În zona de retail, capitalul de lucru nu este considerat a fi atât de important, întrucât cei care au afaceri în acest sector se bazează mult pe termenele de plată lungi pe care furnizorii le oferă ♦ În schimb, aceşti furnizori au devenit mult mai calculaţi tocmai din cauza lipsei de capital de lucru, ba chiar unii dintre ei au şi dispărut din piaţă ♦ O altă problemă principală a businessurilor din industrie este relaţia dintre materiile prime, aflate încă în proprietatea statului şi ceea ce investitorii ar dori să dezvolte.

Industria românească ar putea fi susţinută şi dez­voltată prin sprijinirea capitalului de lucru, un ca­pital pe care teoretic ar trebui să-l ofere fie banca, fie piaţa de capital, potrivit antrepre­no­rului Vladimir Cohn, fost acţionar la Dinamo şi unul dintre cei mai cu­noscuţi antreprenori ro­mâni. Totodată, acest ca­pital este elementul esen­ţial într-o afacere, adaugă el.

„Situaţia economică din industrie este foarte de­licată. Problema numărul unu este lipsa capitalului de lucru. Un element foarte important în succesul meu în industrie a fost faptul că am avut un capital de lucru, am avut o relaţie bună cu băncile, care mi-au acordat o linie de capital de lucru foarte importantă şi astfel mi-am susţinut afacerea. Pentru industria românească, cel mai important lucru ar fi sprijinirea acestui capital de lucru. Asta va da siguranţă atât furnizorilor, cât şi in­vestitorilor. Noi nu avem piaţă de capital, iar toată lumea se duce la bancă. Acest capital este foarte important pentru că asigură continuitatea businessului“, a declarat Vladimir Cohn, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO