ZF Supliment Medical&Pharma

Investiţiile - locomotiva pieţei medicale şi farmaceutice

30 mai 2022 Autor: Georgiana Mihalache

Ultimii ani au deschis apetitul pieţei me­dicale şi far­ma­ceu­tice pentru investiţii acce­lerate în zona digitală, un trend încă în creştere în faţa unui pacient cu nevoi mai mari. Iar ală­turi de investiţiile în tehnologii noi, ope­ratorii medicali privaţi continuă extin­derea care le-a adus în anii anteriori creşterea.

Suplimentul ZF Medical & Pharma conturează imaginea sistemului sanitar public şi privat, dar şi a pieţei farmaceutice din România, după doi ani în care pandemia de COVID-19 a solicitat la maximum toate resur­sele celor două industrii.

Dezvoltarea pieţei de servicii me­dicale pri­vate a fost una acce­lerată în ultimii ani, cu creş­teri constante din 2015 până în prezent, în con­diţiile în care marii jucători privaţi s-au con­­centrat pe extindere.

Acum, investiţiile de zeci de milioane de euro din anii anteriori le dau premisele operatorilor medicali privaţi să aştep­te creşteri chiar cu două cifre pentru 2022.

În plus, alături de investiţii, oamenii reprezintă cea mai im­por­tantă resursă a sistemului sanitar public sau privat. Totuşi, aproape 22.000 de medici români au avut intenţia în ultimii zece ani să plece din ţară, cerând docu­mente de la autorităţile româ­neşti pentru a putea profesa în străi­nă­tate.

Aflăm ce i-a determinat pe medici să plece din ţară, dar vorbim şi cu specialişti care s-au întors în România pentru a lucra şi a pune în practică experienţa internaţională.

Iar pentru un act medical complet este ne­voie de me­dicamente. Marii producători cu fa­brici în România investesc la rândul lor, deşi după doi ani de pandemie şi de inconstanţa în ce­rere din partea pacienţilor, scum­­pirile la uti­li­tăţi şi materii prime le dau bă­tăi de cap celor din producţia de medicamente.

Parteneri: