Băncile împing clienţii către plăţi contactless: 1,3 milioane de carduri pot fi utilizate la 16.000 de terminale

24 feb 2015 Autor: Liviu Popescu

Cele şapte bănci locale care emit car­duri contactless (care permit efec­tua­rea de plăţi de mică valoare fără tre­ce­rea prin cititorul POS sau introducerea codului PIN) au ajuns la un portofoliu total de peste 1,3 milioane de carduri şi la o reţea de acceptare de 16.000 de ter­minale, triplu faţă de nivelul din ur­mă cu un an, potrivit calculelor efec­tuate de ZF pe baza datelor transmise de bănci.
 
Unele bănci emit automat caduri contactless în momentul în care unui client îi expiră vechiul card, în timp ce altele înlocuiesc cardurile standard chiar înainte de expirare, cum este cazul ING Bank. De altfel, olandezii de la ING au cel mai mare portofoliu local de carduri contact­less, respectiv 687.000 de unităţi. Banca a intrat pe nişa contactless în ur­mă cu doi ani şi a avut cea mai agre­si­vă stra­tegie de dezvoltare pe acest seg­ment. Primele astfel de carduri au fost e­mi­­se de BRD în 2010, iar ulterior BCR a intrat pe acest segment. După cinci ani, BRD a ajuns la un portofoliu de 300.000 de carduri, al doilea portofoliu ca mărime. Banca are însă cea mai ex­t­in­­să reţea a POS-urilor contactless de pe piaţă, de aproximativ 5.000 de ter­mi­nale.
 
Cardurile contactless pot fi utilizate inclusiv pentru plata călătoriei cu mijloacele de transport în comun.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.02.2015

 
Cuvinte cheie:
banci
, carduri
, plati
, clienti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide