ZF News

După ce a ieşit din România proprietarul Interex scoate din buzunare 1 mld. euro pentru investiţii

După ce a ieşit din România proprietarul Interex...

Autor: Cristina Roşca

19.02.2013, 13:50 3202

Retailerul francez ITM (Intermarche), care a deţinut pe piaţa locală reţeaua de supermarketuri Interex, va investi 1 mld. euro în acest an în deschideri de noi magazine, potrivit publicaţiei LSA.

Compania vrea să îşi majoreze suprafaţa de vânzare cu 300.000 de metri pătraţi, urmând a deschide unităţi noi sub brandurile Intermarche şi Netto.

Un supermarket are în medie 2.000 mp iar un hipermarket poate ajunge până la 15.000 mp.

Lanţul francez de supermarketuri Interex a ieşit din România în toamna lui 2012. Interex, unul dintre cei mai discreţi retaileri de pe piaţa locală, cu afaceri de puţin sub 40 de milioane de euro în 2011, a închis toate cele zece supermarketuri locale din cauza rezultatelor slabe. Criza financiară şi-a pus amprenta asupra businessului Interex, afacerile scăzând la mai puţin de jumătate, iar pier­derile majorându-se de patru ori în perioada 2008-2011. În acest context francezii au încercat să vândă operaţiunile locale, însă după ce discuţiile au eşuat au decis să închidă magazinele şi să iasă de pe piaţa locală.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO