ZF News

Proiectul de lege privind înfiinţarea ASF, pe cale de a fi întors spre reexaminare la Parlament

Proiectul de lege privind înfiinţarea ASF, pe cale de a...

Autor: Roxana Pricop

03.04.2013, 14:09 1749

Preşedintele Traian Băsescu va întoarce, după toate probabilităţile, spre reexaminare în Parlament legea de înfiinţare a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit unor surse parlamentare.

Legea de înfiinţare a Autorităţii de Supraveghere Financiară a fost trimisă din 20 martie spre promulgare la preşedintele României de către Senat, camera decizională pe acest subiect. Acum se află la analiză la Preşedinţie. Problema ar proveni din obligaţiile pe care le are CNVM către despăgubiţii de la FNI, ca urmare a unor procese în Justiţie.

ASF ar trebui să preia de la 30 aprilie supravegherea peste pieţe financiare în valoare de peste 30 miliarde de euro, pe care operează cele două burse de valori, com­panii listate de peste 15 miliarde de euro, fonduri mutuale şi societăţi de investiţii finan­ciare, brokeri, com­panii de asigurări, fon­duri private de pensii şi administratorii acestora. Comisiile responsabile de supravegherea pieţei de capital (CNVM), a asigurărilor (CSA) şi a pensiilor private (CSSPP) ar urma să se desfiinţeze.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO