ZF News

Sameday Courier, prima companie de pe AeRO, vrea afaceri în creştere cu 40% în acest an, la 2,2 milioane euro

Sameday Courier, prima companie de pe AeRO, vrea afaceri...

Autor: Adrian Dumitrache

26.02.2015, 11:51 426

În 2014, compania a avut venituri de circa 1,6 milioane euro, în urcare cu peste 50% faţă de anul precedent, în condiţii de profitabilitate.

"Achiziţia de acţiuni în această perioadă va genera investitorilor, în doar 2-3 luni, încasarea unui dividend (aferent rezultatelor din 2014) cu un randament sensibil superior dobânzii bancare, situat probabil în jurul valorii de 0,35 lei per acţiune", a afirmat Octavian Bădescu, antreprenor şi fondator Sameday Courier.

Pentru 2015, bugetul operatorului prevede venituri de 2,2 milioane de euro, cu 40% mai mult faţă de faţă de 2014, şi un profit de cca 300.000 euro.

Gradul de îndatorare al companiei este 0%, iar politica de dividend are în vedere distribuirea unui procent de cel puţin 50%.

Prezent la bursă pe piaţa AeRO, acţiunile Delivery Solutions, compania care operează brandul Sameday Courier, au fost tranzacţionate miercuri, la finalul şedinţei, la preţul de 7,8 lei faţă de preţul de deschidere de 7,55 lei.

În cele 57 de tranzacţii care au avut ca obiect Sameday Courier, investitorii au achiziţionat peste 36.000 dintre acţiunile operatorului de curierat, adică 36% din pachetul pus la tranzacţionare.

Valoarea de intrare a fost de 7,55 lei per acţiune, iar preţul la care s-au realizat ultimele tranzacţii este de 7,8 lei. Valoarea totală a rulajului a fost de circa 280.000 lei.

"Când vinzi în prima zi de la lansarea pe AeRO peste 36% din ceea ce ai pus la dispoziţia pieţei este fără îndoială un succes, confirmă încrederea de care ne bucurăm, acum şi din partea investitorilor", a declarat Bădescu.

El a adăugat că, probabil, pachetul de acţiuni pus la dispoziţie se va epuiza în prima parte a acestui an.

"Cine va sesiza o oportunitate în acest proiect, va investi. Ordinele puse de noi sunt în piaţă, preţurile nu se vor schimba în următoarele săptămâni - nu sunt motive. Şi chiar dacă se va întâmpla, cu siguranţă nu o vor face în minus, întrucât, pe de-o parte, vor urma dividendele cu un randament superior dobânzii bancare şi, pe de altă parte, anticipăm rezultate financiare bune în primul trimestru", a mai spus Bădescu.

Delivery Solutions şi-a început activitatea în 2007 şi este un curier specializat în livrările în aceeaşi zi, atât în ţară, cât şi în străinătate, în condiţii speciale de transport, la ore prestabilite, transport de obiecte fragile şi în livrări personalizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO