ZF Private health

ZF Private Health. Adriana Gomotîrceanu, co-fondatorul Centrul Medical TopMed din Târgu-Mureş: Spitalizarea continuă este mai costisitoare pentru sistemul sanitar dar şi pentru pacienţi. Tendinţa este să se poată rezolva problemele la nivel de medic de familie, ambulatoriu sau spitalizare de zi

02.06.2023, 09:30 Autor: Mirabela Tiron

Trebuie să ai un diagnostic clar ca să poţi face un tratament adecvat. Esenţiale sunt şi mijloacele de diagnostic, de la laborator la echipamente de imagistică l1996 este anul în care a fost înfiinţat Topmed ca un cabinet privat de medicină internă şi ecografie, iar în 2010 a fost deschis spitalul.

Compania Centrul Medical TopMed din Târgu-Mureş, aflată în top 20 de jucători privaţi pe piaţa de sănătate, fondată de doi medici, va finaliza modernizarea centrului medical, care a fost extins cu un nou nivel şi are în plan să dezvolte un centru de fertilizare.

„Am avut o cifră de afaceri în creştere anul trecut pentru că activitatea noastră s-a diversificat, s-au adăugat spaţii noi medicale şi adresabilitatea pacienţilor a crescut pentru că este un avantaj să poţi să vii într-un loc şi să găseşti rezolvare pentru problema pe care o ai“, a spus Adriana Gomotîrceanu, cofondatorul Centrului Medical TopMed din Târgu-Mureş, în cadrul ZF Private Health. Datele de la mfinante.ro arată că firma Top Med a avut o cifră de afaceri de 89 mil. lei anul trecut, faţă de 76,6 mil. lei anul anterior. Compania avea 241 de angajaţi.

În prezent, reţeaua Top Med include un spi­tal în Târgu-Mureş, cu puncte de lucru la Reghin şi Sighişoara şi două policlinici în Târgu-Mureş, una în Reghin şi una în Sighişoara. Ea a pus bazele acestui business ală­turi de soţul ei medic în anul 1996, când au des­chis un cabinet de medicină internă şi eco­gra­fie. „Avem solicitări pentru că avem mul­te specialităţi. Deşi medicina este frag­men­tată pe specialităţi, această cola­bo­rare a me­dicilor este esenţială, dar contribuie şi mij­loacele de diagnostic de tip laborator, in­ves­tigaţii imagistice, pe care le-am dezvoltat. Trebuie să ai un diagnostic clar ca să poţi face un tratament adecvat. Esenţiale sunt şi mij­loa­cele de diagnostic pe care le-am dezvoltat“.

Top Med a pus recent în funcţiune un aparat RMN performant, care permite un diagnostic mai bun şi un timp mai scurt de procesare a pacienţilor, potrivit ei.

Anul trecut compania a avut 243.000 de consultaţii iar în primul trimestru din acest an 70.600 pacienţi, potrivit ei. Reţeaua atrage pacienţI din toată ţara.

„Ni se adresează pacienţi din toată ţara, chiar şi la centrul de oncologie vin pacienţi de la distanţe mari, Dolj, Caraş Severin, începem să avem pacienţi dintr-un areal extins.  Tendinţa este să se poată rezolva lucrurile în ambulatoriu, în spitalizarea de zi, pentru că spitalizarea continuă este mai costisitoare pentru sistemul sanitar dar şi pentru pacienţi. Se încearcă rezolvarea problemelor la nivel de medic de familie“.

Pe internare continuă, pe intervenţii chirurgicale,  spitalul a avut 712 persoane în primele trei luni, potrivit ei.

Top Med lucrează cu 150 de medici, permanenţi şi colaboratori. Există deficit de medici pe cele mai solicitate specilaizări, cardiologie, neurologie, pneumologie după criza pandemică. Personalul medical trebuie să fie înalt calificat, într-un proces de învăţare continuu, de aceea medicii merg mereu la conferinţe.

„Relaţia este bună cu Casa de Asigurări, la pacienţii oncologici sau pe radioterapie nu percepem coplată, în alte specialităţI există servicii pe care Casa nu le acoperă sau avem servicii care sunt acordate în baza unui pont pe lună, ecografie, CT, RMN, din care facem atât cât ne ajunge fondul“

Compania Centrul Medical TopMed din Târgu-Mureş a intrat în top 20 jucători privaţi pe piaţa de sănătate după cifra de afaceri. În Târgu-Mureş mai operează şi alţi jucători, printre care spitalul privat Nova Vita, unul din cele mai mari spitale private din ţară, cu 170 de paturi, controlat de Virgil Mailat.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria