ZF Private health

ZF Private Health. Adriana Stănilă, clinica Ofta Total Sibiu: Cam 300-400 de pacienţi pe săptămână ne calcă pragul şi facem peste 1.200 de operaţii anual

01.04.2022, 18:20 Autor: Georgiana Mihalache

Investiţiile totale în clinica Ofta Total din Sibiu au ajuns la aproape 3 milioane de euro, dintre care circa 1 milion de euro a venit din fonduri europene.

Clinica Ofta Total a pornit în 1993 de la dorinţa antreprenoarei Adriana Stănilă, de profesie medic oftalmolog, de a avea un busi­ness în domeniul său de activitate. De altfel, pro­fesia de medic este transmisă din gene­raţie în generaţie, a povestit antrepre­noarea în cadrul emisiunii ZF Private Health. În ulti­mii ani, creşterea numărului de pacienţi a dus la investiţii noi în cadrul clinicii, care au ajuns la 2,5-3 mil. euro în total.

„Am construit o clădire nouă, pe patru etaje şi în 2013 ne-am mutat. Suntem nouă doc­tori - cinci în program full. Mi-am dorit încă de la început să am o clinică în care să îmi desfăşor activitatea şi pe care să o dotez şi să o dirijez aşa cum gândesc eu. Am făcut o clinică care este destinată doar oftalmolo­gi­ei. Am implementat şi patru proiecte de fon­duri europene care ne-au adus peste un mi­lion de euro. Aproximativ, circa 3 mil. euro am investit în total“, a povestit Adriana Stănilă.

Ea a precizat că nişa oftalmologiei s-a dezvoltat în Sibiu, iar clinica Ofta Total se diferenţiază prin faptul că sunt mulţi medici care lucrează, iar programul şi aparatura oferă posibilitatea să primească pacienţi cu diverse afecţiuni.

„Cam 300-400 de pacienţi pe săptămână ne calcă pragul. Operăm aici cam tot ce se poate în oftalmologie şi avem în jur de 1.200-1.400 de operaţii pe an.“

Problemele frecvente ţin de patologia de pol anterior – conjuctivă, pleoape. Urmează patologia cristaliniană - cataracta, apoi patologia copiilor - refracţie şi prescriere de ochelari la copii, la adulţi“, a mai povestit Adriana Stănilă.

În urma pandemiei de COVID-19, o altă problemă pe care au avut-o din ce în ce mai mulţi pacienţi a fost sindromul de ochi uscat, din cauza timpului prea mare petrecut în faţa laptopului, a telefoanelor, care îi determină pe pacienţi să uite să mai clipească.

„Se preconizează că peste 20 de ani 50% din populaţia globului va fi mioapă din cauza acestor acestor dispozitive electronice“, a mai precizat medicul.

O consultaţie în cadrul Ofta Total este cuprinsă între 100 şi 150 de lei, iar preţul nu a crescut în ultimii ani. Clinica lucrează şi cu Casa de Asigurări pentru consultaţii gratuite în baza biletului de trimitere, patru dintre cei nouă medici având contract de colaborare cu Casa.

„Am obţinut autorizaţie pentru spitalizare de zi şi transplant de cornee şi am dori anul acesta să demarăm cu această intervenţie chirurgicală - transplantul de cornee, şi să ne supra-specializăm în această procedură“, a mai precizat Adriana Stănilă în ceea ce priveşte planurile de dezvoltare.

În 2020, Ofta Total a generat afaceri de 1,6 mil. lei, un nivel similar cu anul anterior. Antreprenoarea care a fondat compania spune că nu vrea să se extindă în afara graniţelor judeţului Sibiu, adăugând că are alături familia pentru a continua şi dezvolta activitatea medicală şi de business.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria