ZF Private health

ZF Private Health. Alexandru Vasile, cofondatorul Policlinicii Maieru, judeţul Bistriţa-Năsăud: Am deschis două clinici noi în 2022, vrem să cumpărăm şi aparatură imagistică

31.03.2023, 09:00 Autor: Georgiana Mihalache

Policlinica Maieru a apărut în 2020, în comuna cu acelaşi nume din judeţul Bistriţa-Năsăud Între 15.000 şi 20.000 de pacienţi au venit pentru investigaţii în cadrul operatorului privat în 2022.

Anul 2022 a adus o creştere de 50% pentru policlinica Maieru, ceea ce înseamnă afaceri de circa 3,5 mil. lei, din calculele ZF. În anul trecut au apărut şi două noi clinici, tot în mediul rural, în comune din judeţul Bistriţa-Năsăud.

„Am reuşit să finalizăm două locaţii noi, în comuna Şieu şi comuna Dumitra. Am reuşit, alături de partenerii noştri de la Policlinica MedTotal, să facem un laborator de analize, situat în clinica noastră din Dumitra. Am reuşit să finalizăm cele două clinici, a durat puţin partea de avizare. Mai avem de achiziţionat aparatură pentru clinica din Dumitra. O să avem 18 specialităţi, de la partea de cardiologie, medicină internă, urologie, neurologie, psihiatrie“, a povestit antreprenorul Alexandru Vasile, cofondator al Policlinicii Maieru.

Nevoia de servicii medicale şi în mediul rural l-a determinat pe antreprenorul Alexandru Vasile să pornească un business în piaţa privată a sănătăţii în comuna Maieru din judeţul Bistriţa-Năsăud, la circa 60 km de oraşul reşedinţă de judeţ. Alături de antreprenor au venit şi alte businessuri medicale, cu care acesta colaborează pentru serviciile integrate, de laborator, de recuperare.

„Am deschis alături de partenerii noştri de la MedTotal un centru de pediatrie în Bistriţa, NovKids şi încercăm să atingem toate ramurile medicale. Pe partea de recuperare, colaborăm cu Physiokinetic. Am creat un nou brand -Nov Ruralis, pentru a crea un singur nume pentru zona de rural a clinicii noastre. Va fi NovKids pentru pediatrie, Nov Ruralis pentru partea de clinici şi Nov Medical pentru laborator“, a mai explicat Alexandru Vasile.

El a spus că infrastructura de sănătate privată pentru mediul rural, o zonă ocolită de investiţiile marilor jucători, este importantă, astfel încât şi pacienţii care nu pot merge până în cel mai apropiat oraş să poată accesa servicii medicale. Circa 20% din businessul policlinicii Maieru vine din colaborarea cu Casa de Asigurări. „Sperăm să achiziţionăm aparatură pe partea de imagistică, vrem să cumpărăm un computer tomograf sau un apparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN). Avem nevoie pentru medicii şi pacienţii noştri de imagistică. Avem câteva planuri de dezvoltare, avem în discuţie nişte spaţii. Ne dorim să reuşim să finalizăm ce am început să construim în 2022“, a mai adăugat Alexandru Vasile.

Cea mai mare provocare pentru antreprenor este să creeze o echipă integrată de medici. În prezent, personalul medical numără 22 de medici, angajaţi proprii şi colaboratori, care vin inclusiv din oraşe ca Bistriţa, Cluj Napoca, Târgu-Mureş.


ZF Private Health. Un proiect realizat de Ziarul Financiar cu sprijinul Băncii Transilvania şi al reţelei de sănătate Regina Maria,  care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate. Emisiunile vor aduce la aceeaşi masă jucători din piaţa de sănătate privată de la nivel naţional.


 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria