ZF Private health

ZF Private Health. Alina Tarcan, directorul Campusului Medical al reţelei Regina Maria Iaşi: Dezvoltarea noastră se va baza pe creştere organică şi atragerea altor furnizori de servicii medicale

20.05.2022, 00:06 Autor: Georgiana Mihalache

Reţeaua Regina Maria a investit 7,5 mil. euro în ultimii ani în regiunea Moldovei, în Iaşi, Bacău, Focşani, Suceava, în extindere şi modernizarea centrelor deja existente.

Creşterea cererii din partea companiilor cu abonamente medicale, dar şi dezvoltarea industriei de IT în special în Iaşi au atras şi nevoia reţelei Regina Maria de a se extinde în această regiune, investiţiile în total ridicându-se la 7,5 mil. euro, potrivit Alinei Tarcan, directorul Campusului Medical al reţelei Regina Maria Iaşi.

„În ultimii doi ani ne-am consolidat intensiv poziţia în această regiune a Moldovei. Punctele forte pe care le-am urmărit au fost să investim în extinderea policlinicii şi a centrului modern de imagistică, pentru că cererea clienţilor noştri corporate este în creştere. Am dezvoltat un campus medical pentru că e foarte important să avem serviciile medicale integrate, ceea ce înseamnă atât o policlinică cu cabinete unde sunt multiple specialităţi medicale, un centru de imagistică şi un laborator“, a spus Alina Tarcan.

Amprenta reţelei Regina Maria în Iaşi include o policlinică recent extinsă în două corpuri de clădire, centru de imagistică dotat cu aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN), laborator şi peste 10 puncte de recoltare.

Recent, operatorul medical a anunţat preluarea centrelor medicale Bucovina din Suceava, iar planurile pentru acestea urmăresc extinderea şi modernizarea, prin adăugarea unui centru de imagistică şi un laborator propriu. „Numai în Iaşi investiţiile în extinderea policlinicii, în centrul modern de imagistică, precum şi în reţeaua noastră de puncte de recoltare şi laborator este de 2,5 milioane de euro.“

„Dacă adăugăm aici Bacău, Focşani şi modernizarea care urmează să o facem în Suceava, vorbim despre aproximativ 7,5 milioane de euro investiţii“, a mai spus Alina Tarcan.

Ea a precizat că în total, Bacău şi Iaşi aduc peste 17.000 de abonamente medicale din rândul companiilor care oferă acest beneficiu angajaţilor. Cea mai mare pondere o au firmele din zona IT, domeniu care s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani şi în zona Moldovei.

„În Iaşi avem un avantaj că există centru universitar şi avem acces la medici. Avem peste 80 de medici şi 30 de specialităţi medicale. Vom dezvolta în Suceava centrele achiziţionate, vom investi în imagistică şi vom crea un laborator propriu, chiar şi în acest an care cu siguranţă va pune presiune pe majoritatea industriilor din economie“, a mai spus reprezentanta reţelei Regina Maria.

În ultimii doi ani, investiţiile operatorilor medicali au fost îndreptate în zona de digitalizare, mai ales în contextul în care timp de două luni pacienţii nu au putut să se adreseze vreunui spital, la debutul pandemiei, decât dacă aveau o urgenţă medicală. În cazul reţelei Regina Maria, investiţiile în această direcţie a digitalizării nu se vor opri, mai spune Alina Tarcan.

„Principala oportunitate a sectorului medical privat rămâne consolidarea pieţei. Dezvoltarea noastră se va baza pe strategia de creştere organică şi de a atrage alţi furnizori de servicii medicale în reţeaua noastră. Vom continua atât creşterea organică, dar şi investiţiile în regiune pentru că avem cerere“, a concluzionat Alina Tarcan.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria