ZF Private health

ZF Private Health. Anca Fodulu, manager de operaţiuni la Emerald: Deschidem la Timişoara a treia clinică, o investiţie de 3 milioane de euro. În doi ani mai avem în plan şi o nouă clinică în Capitală

02.02.2024, 00:07 Autor: Mirabela Tiron

A deschis anul trecut la Iaşi a doua clinică, o investiţie de 3 mil. euro  Centrele sunt specializate în servicii medicale pentru cardiologie, neurologie, oncologie Până în 20% din cifra de afaceri sunt generate din contractele cu Casa de Sănătate.

Centrul medical Emerald din Bucureşti, parte a grupului Sofmedica, care a deschis anul trecut a doua clinică la Iaşi, pune pe harta dezvol­tării o nouă clinică la Timişoara, specia­lizată pe servicii medicale pentru neurolo­gie, cardiologie şi oncologie, potrivit oficialilor companiei.

„Am demarat investiţia în cel de-al treilea centru Emerald în Timişoara, care va deveni ope­raţional la sfârşitul anului. Va funcţiona într-o nouă clădire dintr-o zonă centrală, pe bule­var­dul Corneliu Coposu. Inves­tiţia este în jur de 3 mil. euro. Mare parte din investiţie va fi în partea de echipamente medicale de top, special configurate pentru tipurile de servicii pe care le oferim“, a declarat Anca Fodulu, ma­nager de operaţiuni la Emerald, în cadrul emisiunii ZF Private Health.

Emerald acoperă mai multe specialităţi clinice şi imagistice, dar accentul este pus pe diagnostic cardiovascular, neurologic şi oncologic, clinica fiind dotată cu echipa­men­te de imagistică. Şi clinica din Timişoa­ra va fi un centru nişat, supraspecializat în car­diologie, neurologie şi partea de onco­logie cu suport imagistic.

Anul trecut, compania a deschis a doua clinică medicală la Iaşi, o investiţie tot de 3 milioane de euro, unde lucrează peste 20 de medici şi peste 15 asistenţi medicali şi per­sonal administrativ. În total, în cele două clinici din Bucureşti şi Iaşi lucrează peste 100 de angajaţi. Compania mai are în plan un nou centru în Bucureşti în urmă­torii doi ani. Atât în Bucureşti, cât şi la Iaşi compania a mai dezvoltat şi partea de genetică cardiacă.

„Anul 2023 l-aş numi un an de con­solidare al activităţii centrului din Bucu­reşti, unde am investit în resurse noi pentru a îmbunătăţi experienţa pacientului în cli­nică. Aici mă refer atât la echipa medicală, cât şi la echipa de suport, cum ar fi navigatori medicali, asistenţi specialişti, call center, relaţii clienţi şi de asemenea şi specialişti imagistică“.

Anul trecut, Emerald a încheiat cu o cifră de afaceri de 2,6 milioane de euro, în creştere cu 35% faţă de 2022, potrivit ei.

„Până în 20% reprezintă cifra de afa­ceri din activitatea cu Casa de Sănătate. Din păcate, pe partea de cabinete şi ambu­la­toriu este foarte greu să poţi să susţii această activitate. Nu poţi să te dezvolţi, să investeşti în tehnologie, în oameni, în educaţie, având în vedere plafoanele mici pe care le oferă Casa de Sănătate“. Mai mult, Anca Fodulu mai subliniază că oricât de mulţi bani ai avea să investeşti în centre medicale, ai nevoie de medici şi medicii de obicei sunt concentraţi în centrele univer­sitare, acolo unde poţi să creşti şi să poţi dezvolta o echipă medicală.

„În ceea ce priveşte concurenţa, aceasta este bună atâta timp cât este corectă şi asta ar trebui să ne facă să ne autoperfecţionăm, să ne dorim să fim şi mai buni“.

SofMedica Group este un grup de companii din domeniul medical care activează din 1994 în mai multe ţări din Europa, printre care Grecia, Ungaria, Bulgaria, Cipru şi România. Acţionar este Georgios Sofianos, cetăţean de origine greacă, potrivit datelor publice, care este şi CEO al companiei.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria