ZF Private health

ZF Private Health. Andrei Ciucă, fondatorul clinicii Prevent din Alba Iulia: În 2025 plănuim să ne extindem pe partea de servicii de recuperare şi de îmbunătăţire a sănătăţii mintale

29.03.2024, 09:00 Autor: Georgiana Mihalache

În 2024 va apărea o nouă clinică sub umbrela Prevent, a treia, în Alba Iulia. Investiţia iniţială a fost de circa 1,2 mil. euro, în clădire, iar aparatura medicală o poate chiar dubla  Pe termen mediu, planul urmăreşte extinderea printr-un centru de recuperare în 2025.

Clinica Prevent, un brand pornit de familia de medici Ioana şi Andrei Ciucă în Alba Iulia, a crescut businessul cu 78% în 2023, peste nivelul estimat iniţial de fondatori, ceea ce înseamnă un business de circa 4 mil. lei, din calculele ZF. Motivul evoluţiei a fost adresabilitatea mai mare din partea pacienţilor, dar şi oferta medicală extinsă spre mai multe specializări medicale.

În 2024 urmează să apară o clinică nouă în Alba Iulia, iar în 2025 planurile urmăresc deschiderea unui centru de recuperare în acelaşi oraş, care să se axeze pe sfera afecţiunilor mintale.

„Anul 2023 a fost bun pentru noi, liniştit, în special venind după anii de pandemie, distanţare socială, debutul războiului, tensiuni sociale. Anul trecut am adăugat noi specialităţi medicale în clinica noastră, am aderat la programul naţional pentru persoanele cu probleme din spectrul autismului şi a fost o mare realizare pentru noi“, a spus medicul Andrei Ciucă, fondatorul Prevent, în cadrul emisiunii ZF Private Health.

Printre specialităţile medicale pe care clinica Prevent şi-a mărit adresabiliatea se numără psihiatria, psihologia, neurologia, dar şi cardiologia şi ORL, sferele care au stat la baza dezvoltării clinicii la început.

În plus, în echipa medicală a ajuns anul trecut şi o doctoriţă care s-a întors din Germania, în ciuda curentului de exod al medicilor spre ţări din vestul Europei.

„Avem două clinici deschise în acest moment, în Turda şi în Alba Iulia şi suntem în plină construcţie cu o cea de-a treia clinică, pe patru niveluri. Procesul birocratic ne-a mai frânat în cazul acestei clinici, dar mai avem câteva luni până când o să deschidem.Tot în Alba Iulia va fi, o clinică mult mai mare decât cele pe care le avem acum şi vom extinde paleta de servicii pe care le oferim“, a mai spus Andrei Ciucă.

Investiţia până în prezent în cadrul acestei clinici a depăşit 1,2 mil. euro, doar în clădire şi amenajare. Pentru echiparea clădirii cu aparatură medicală, antreprenorul estimează dublarea acestei sume. Un aspect observat de medic în piaţă este scurtarea termenelor de livrare pentru echipamentele medicale, ceea ce arată că lanturile de aprovizionare şi-au mai revenit faţă de perioada pandemiei şi debutul războiului din Ucraina. Cumulat, în cele două clinici Prevent funcţionale au ajuns 25.000 de pacienţi în 2023.

„În 2025 plănuim să ne extindem cu o nouă locaţie, am început deja diligenţele, am achiziţionat un teren şi am început birocraţia, dar va dura. Sperăm pentru anul 2025 să obţinem autorizaţia de construcţie şi acolo vom realiza o clădire mult mai mare pe partea de servicii de recuperare şi de îmbunătăţire a sănătăţii mintale, care credem noi că în acest moment are recuperat mult faţă de media europeană“, a mai spus medicul Andrei Ciucă.

Din cifra de afaceri realizată, circa 20% reprezintă pacienţii care vin cu bilet de trimitere.

„Cred că ar trebui să gravităm în jurul respectului pentru pacienţi şi de aici să oferim un act medical de calitate, responsabil, cu respect. Oamenii au nevoie de ajutor şi de sprijinul nostru cu adevărat, să nu fie abandonaţi nicăieri, de la începutul interacţiunii lor cu sistemul medical şi până când sunt trataţi sau până când actul medical are finalitate“, a concluzionat fondatorul Prevent.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria