ZF Private health

ZF Private health. Andrei Reurean, centrul medical ConsultMed din Iaşi: Vom finaliza cu afaceri de un milion de euro şi vrem să deschidem a doua clinică. „Sunt tot mai mulţi pacienţi cu diabet zaharat, sunt pacienţi cu diabet zaharat de tip 1, dar şi pacientul de tip 2“.

23.12.2022, 12:00 Autor: Mirabela Tiron

Andrei Reurean a pus în 2002 bazele centrului medical ConsultMed din Iaşi, specializat în servicii medicale pentru pacienţii cu diabet zaharat, iar acum ia în calcul deschiderea unui al doilea centru în alt oraş.

„În momentul de faţă avem spitalizare de zi, 4.800-5.000 de internări anual, 6.000 de consultaţii pe partea de ambulatoriu. Din păcate  sunt tot mai mulţi pacienţi cu diabet zaharat, sunt pacienţi cu diabet zaharat de tip 1, dar şi pacientul de tip 2“, a spus Andrei Reurean, fondatorul centrului medical Consultmed din Iaşi la ZF Private Health. Centrul mai include specialităţi precum neurologie, dermatologie, cardiologie şi mai nou nutriţie şi va finaliza cu afaceri de un milion de euro anul acesta.

„Pacientul cu diabet este pacient cronic, finanţarea vine de la Casa de Asigurări. În 2011 am deschis centrul de spitalizare de zi cu 16 paturi, am crescut la 33 de paturi, s-au făcut eforturi în special prin finanţare bancară. Vrem să consolidăm poziţia pe piaţă, să ne extindem, căutăm sedii noi în Iaşi, dar vrem să găsim alt punct de lucru în ţară, să vedem unde vom deschide al doilea centru. Pentru al doilea centru ne-am uitat la nevoia de servicii medicale şi disponibilitatea medicilor de-a lucra“.

Pacienţii vin din Baia Mare, Constanţa, partea de online a deschis graniţele, pacienţii apelează la telemedicină apoi la cabinetul fizic, potrivit lui.

„În pandemie am preluat pacienţii care nu au mai apelat la medicii lor curanţi, suntem în continuare aproape de pacienţii noştri, le oferim variante diverse de colaboare. Pacienţii se aglomerează pe final de an, sperăm să intrăm mai mult pe prevenţie, aveam acele norme pentru legea prevenţiei“.

El spune că se poate face prevenţie prin eforturile asociaţiilor de pacienţi, ONG-urilor, campaniilor de prevenţie.

„Pentru pacienţii cu diabet zaharat avem moleculă nouă, beneficiază de medicaţie inovativă, pe partea de adresabiilitate trebuie realizată o hartă a furnizorilor de servicii medicale şi oferite stimulente pentru a motiva furnizorii. Tendinţa furnizorilor este de a merge către oraşele mari, o tendinţă naturală să fim unde simţi că ai  şi alte servicii“. Legat de concurenţa de pe această piaţă el spune că „toţi lucrăm în aceiaşi piaţă, pacientul îşi alege medicul, fie că merge la stat sau privat, sunt spitale de stat cu infrastructură bună, văd un competitor la stat când are un echipament mai bun“, a mai spus el.

 Piaţa serviciilor medicale private a crescut în fiecare an şi a ajuns anul trecut pe clinici şi spitale la peste 11 miliarde de lei,  potrivit datelor de la ONRC. 


ZF Private Health. Un proiect realizat de Ziarul Financiar  cu sprijinul Băncii Transilvania şi al reţelei de sănătate Regina Maria,  care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate. Emisiunile vor aduce la aceeaşi masă jucători din piaţa de sănătate privată de la nivel naţional.

 

 


 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria