ZF Private health

ZF Private Health. Antreprenorul Nicolae Sofianu a investit aproape 10 mil. euro în spitalul BalneoMedCenter din Râmnicu Vâlcea: „Astăzi, în diagnostic, tehnologia este lucrul cel mai important“

01.04.2022, 00:07 Autor: Georgiana Mihalache

BalneoMedCenter Sofianu are 80 de paturi de spitalizare continuă şi 24 de paturi pentru spitalizarea de zi Pornind de la un spital de recuperare, unitatea medicală s-a dezvoltat şi în zona de diagnostic, iar accentul va cădea din ce în ce mai mult pe digitalizare ca planuri de investiţii.

În 2014, antreprenorul Nicolae Sofianu, cunoscut pentru dezvol­ta­rea mai multor afaceri, inclusiv în turism, a deschis porţile unui spital de recuperare – BalneoMedCenter – în Râmnicu Vâlcea, care să răspundă cererii pa­cienţilor veniţi în staţiunile de recuperare din zonă. După o investiţie totală de 9,5 mil. euro, bani din surse proprii şi din ajutor de stat, spitalul cuprinde astăzi, alături de divizia de recuperare medicală, şi un compartiment de diagnostic, pacienţii primind îngrijire integrată.

„Oraşul Râmnicu Vâlcea se află în mijlo­cul a patru staţiuni, o zonă cu o desti­na­ţie consacrată pentru recuperare medi­cală. În jur sunt 8.700 de paturi de recu­pe­rare. Şi atunci mi-am pus problema să par­ticip şi eu cu ceva mai elaborat şi mai im­portant din punct de vedere medical decât ceea ce se făcea în staţiuni. Astfel am decis să fac un spital de recuperare care să con­sti­tu­ie o bază de plecare pentru pacienţii care ajung în staţiuni. Am pus bazele spitalului BalneoMedCenter, care a demarat ca un spi­tal de recuperare, ajungând acum să se extindă şi să cuprindă şi un spital pluridis­ci­plinar“, a explicat Nicolae Sofianu.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria